Renoveringen är i gång!

Vi har hunnit bo en månad i Vörå, och tiden bara flyger i väg. Vi har röjt upp och förberett inför renoveringsstarten, och Wiktors pappa har varit här och rivit den gamla farstukvisten vars grund tyvärr var så dålig att vi är tvungna att bygga en ny om vi vill kunna isolera den.
 
 
I går anlände Byggakuten med sin gröna skåpbil och grävde ur grunden för den nya farstun och började lägga upp byggställningar. Så i natt har vi sovit första natten i den lägenhet vi hyr på andra sidan vägen. Det är bara en tvårummare på 58 kvm, men närheten till huset övervägde alla eventuella andra brister med att bo så smått och utan till exempel diskmaskin som vi hunnit vänja oss vid de senaste fem åren ... men nu börjar vi redan vara vana vid att leva utan igen😅 Dessutom handlar det ju bara om några månader.
 
 
Just nu ser jag verkligen fram emot att få upp den nya farstukvisten som blir lite bredare än den gamla och med fler fönster i ovanvåningen. Taket på hela huset ska också bytas och höjas en aning, och när Byggakuten börjar med det kommer jag antagligen inte kunna sitta här i huset och jobba längre utan får installera mig med Wiktor i radhuslägenheten.
 
Från början hade vi ju tänkt bo kvar i Esbo medan huset renoverades, men nu är jag glad att vi valde att flytta hit så att vi är här och kan följa med på nära håll. Det finns dessutom mycket att röja och fixa vid sidan om själva renoveringsarbetet, sådant som det är bra att vi kan vara här och göra så att det inte går åt tid till det för renoveringsfirman.
 
Nu ska jag fortsätta jobba, ha en riktigt fin dag så hörs vi senare!
1800-talshus hem och hus husbygge renovering
0 kommentarer