Ögonblick från veckan som gått

Något som känns bra sedan flytten är att det är större variation på våra dagar, och då menar jag inte att vi har en massa program egentligen utan det handlar mer om att vi är ute mer, gör mer här hemma (om inte annat så bär vi brädor och drar ut spikar och sånt), träffar fler människor. Det finns mer rum att vara.
 
 
En favorit har blivit pulkabacken vid skidcentrum som ligger en promenad på fem eller tio minuter från oss. Där finns en rejäl backe som pojkarna älskar att åka i. Det dröjer väl inte så länge innan de är uppe i slalombacken där också ...
 
 
Den 4 mars firade vi Addes namnsdag med specialgjorda fastlagsbullar som blev väldigt uppskattade. Han visste om att han hade namnsdag när han kom hem för de hade nämnt det på dagis också, "och mamma där är vi TVÅ som heter Adrian!".
 
 
Något som jag är extra glad över här är så klart den inglasade verandan med temperatur som går att ställa så att den passar alla växter perfekt, också vintertid. Dessutom finns där extra växtbelysning, så allt växer så det knakar ... just nu blommar inte bara vivorna där utan också det stora citronträdet som sprider en sån otroligt god doft!
 
 
Det som jag dock är allra gladast över är att pojkarna trivs här. De har kommit varandra ännu närmare under flytten och förutom när Alex får sina stunder av "mamma, nu vill jag vara ifred en stund" och går och sätter sig i klädskrubben för sig själv eller någon annanstans, så hänger de ihop mer eller mindre konstant. På dagis har de också hittat vänner, och båda vill gå dit om morgnarna. Det var ett av mina största orosmoment inför flytten: nya kompisar åt pojkarna och dagis (kommer de att trivas lika bra här??). Och det gör de, som tur. De talar så klart ofta om sina kompisar i Esbo fortfarande också, och Alex säger ibland att han vill att ALLA ska flytta till Vörå. Alla i Esbo OCKSÅ :)
 
I dag är pojkarna lediga från dagis och i stället på dagklubben några timmar på förmiddagen, precis som de var i Esbo. Efter det åker vi hem till mina föräldrar där också min syster och hennes pojke bor nu när de är på besök från Köpenhamn. Ha en riktigt fin dag alla!
0 kommentarer