Stolt moster

Jag har just skjutsat min syster och hennes lilla Jamie till flygfältet: i dag åker de tillbaka till Köpenhamn och vi har haft turen att få ha dem här sedan i går kväll. En av årets höjdpunkter har ju varit att jag fått bli moster, och jag tror nästan jag uppskattar det ännu mer nu än jag hade gjort innan jag själv blev mamma: det blir så tydligt för mig hur man som moster (eller faster eller mor- och farförälder) kan få umgås med och hjälpa eller assistera eller bara vara med babyn eller barnet och typ plocka russinen ur kakan, man får ha babytid utan de där kämpigare bitarna som också är en del av föräldralivet och av att ha barn.
 
Och med det menar jag så klart inte att det är roligare att vara moster än att vara mamma, utan bara att de omfattar olika aspekter på det här med barn. Ni förstår vad jag menar, hoppas jag :)
 
Hur har er dag varit så här långt?
 
 
Jamie hann nästan bli fem månder innan jag och alla andra i vår familj fick träffa honom för första gången på grund av alla coronarestriktioner och framför allt reserestriktioner. Är otroligt glad över att ha fått se honom flera varv den här sommaren, äntligen!
 
 
Dagen har varit rätt lugn, med föreläsning via Zoom under förmiddagen och sedan en sväng till Iso Omena där Sanna bjöd mig på lunch på Spaghetteria, jättegod pasta! Efter det blev det snabb kaffe här hemma innan vi åkte mot flygfältet.
 
Helgen kommer att bestå av jobb med bakgrundskapitlet för avhandlingen, men före det blir det fredagsmys (just nu känns mysdelen en aning långt borta dock för pojkarna här hemma är allt annat än överens med varandra i dag😅). Ha en riktigt fin kväll alla!
0 kommentarer