Positiv start på dagen

God morgon på er! Hoppas er dag börjat bra? Här vaknade Alex snuvig och fick stanna hemma. Jag steg upp före sju och började jobba, jag gillar att stiga upp före alla andra och sätta i gång, då får jag som mest gjort. 
 
 
När Adde åkte till dagis åt jag och Alex frukost och nu ligger han i soffan och kollar på barnprogram. Jag ska fortsätta jobba, bland annat fila på min forskningsplan för stipendieansökningar och jobba på min avhandling.
 
 
Den senaste tiden har jag försökt börja morgnarna med att läsa något annat än Expressens och Aftonbladets hemsidor så fort jag vaknar, det har varit en vana för mig att genast på morgonen klicka in mig på deras sidor och sedan vidare till Hufvudstadsbladet och Vasabladet. Mitt humör hålls på lite bättre nivå om jag inte gör det har jag märkt, om jag i stället startar dagen med något mer positivt än corona-, krigs- och klimatångest. De sakerna kan jag ta senare på dagen, när jag åtminstone hunnit dricka morgonkaffet :)
 
En bok jag läser nu är Frihet. Att leva sin längtan, av Malin Berghagen, och det här citatet här ovan är en personlig favorit ur den boken.
 
 
Boken i övrigt känns ibland lite för pratig för min smak, men där finns också många bra tankar, så om jag skummar igenom de mindre intressanta bitarna så finns ändå en hel del tänkvärt i den. Har någon av er läst den?
0 kommentarer