Nålar i en höstack

Bloggen har stått och trampat här största delen av året, utan att laddas med några inlägg ... men kanske det blir annorlunda nu när hösten börjar och många saker väntar på olika fronter.
 
Hur har ni det?
 
Jag har just druckit mitt morgonkaffe och ska strax sätta mig i bilen och åka till Nationalbibliotekets arkiv inne i Helsingfors. Den här veckan har kantats av olika deadliner: i går skickade jag bland annat in min redigerade artikel som kommer att publiceras i en tidskrift senare i höst, och på söndag är planen att jag ska ha mitt bakgrundskapitel till doktorsavhandlingen klart.
 
 
 
Så just nu umgås jag med många böcker i stil med de här, varav Perheen Jäljillä, av Johanna Ilmakunnas och Anu Lahtinen (red.) är den senaste jag fått hem från biblioteket, och den verkar riktigt intressant så här långt. Den handlar om familjens historia och synen på familj i olika historiska perioder fram till nutid. Jag är glad att det kommer ny forskning om just familjens historia för att variera äldre klassiker som Kai Häggmans Perheen vuosisata (som också är väldigt bra) och framför allt Philippe Ariès syn på och historia om familjen som genomsyrat en stor del av synen på familjen i en historisk kontext de senaste decennierna.
 
I arkivet i dag ska jag gå igenom olika korrespondenser och hoppas på att där finns användbart matierial för min avhandling. Det är definitivt som att leta nålar i en höstack, en gigantisk höstack, men det är värt det sedan när man hittar just det material man söker efter. Ha en riktigt fin dag alla så hörs vi senare!
0 kommentarer