Creepy eller cool?

Den här helgen har jag hittills bara jobbat med mitt bakgrundskapitel, vilket i princip har inneburit att samla tankarna kring vad jag läst in mig på hittills om 1700- och 1800-talets medicinska utveckling. I min avhandling undersöker jag hur adelns och borgarnas (ståndspersonernas) föreställningar om sjukdom och hälsa påverkade deras livsstil under slutet av 1700- och början av 1800-talet. Så jag fortsätter på samma tema som jag skrev om i både min kandidatuppsats och i min pro gradu-avhandling, men nu breddar jag det ytterligare.
 
 
Nu har även föreläsningarna dragit i gång och i fredags hade jag första föreläsningen i en karriärkurs som fick tankarna att snurra lite. Jag talade med min syster om att det känns som att vi sakta men säkert närmar oss 40 (jag fyllde 34 i april) och att vi som barn hade en föreställning om att vi skulle ha allt på klart som 30-åringar. Nu hoppas vi att vi har det vid 40 ... när det gäller man och barn så är ju det på plats, husköp är på gång och närmar sig, men när det gäller ens personliga karriär och att förverkliga sig själv känner jag mig fortfarande rätt vilsen ibland. Någon som känner igen sig?
 
 
På tal om husköp så köpte jag via tori.fi den här bysten i fredags, den funkar helt okej i vår lägenhet men jag köpte den främst med tanke på vårt framtida hus. Jag är ju historiker och något med den tilltalade mig, men Wiktor tycker den är creepy, vilket jag gissade han skulle tycka, haha. Men otroligt nog så accepterade han den.
 
Pojkarna tycker den är "fin" men "lite skrämmande". Försäljaren hade köpt den på en auktion men visste inte hur gammal den är och jag själv har ingen aning. Den borde vara tillverkad av papier-maché, och det var vanligt på 1700-talet när man tillverkade byster (om jag förstått det rätt), och den ser väldigt gammal ut, men saker behöver ju inte vara så gamla som de ser ut ... Den är lite smutsig, så jag skulle gärna få den rengjord men vågar själv inte röra den av rädsla att förstöra den. Tung är den, mest på grund av träklossen som den står på.
 
Vad tycker ni, creepy eller lite häftig?
0 kommentarer