Våffelkalas i snön

 I går var vi bjudna på kalas med legotema hos grannen, för att fira Addes bästa kompis 5-årsdag. Det bjöds på våfflor och allt möjligt annat gott, och vi vuxna konstaterade att det går att ha utomhuskalas i alla väder nuförtiden, det handlar bara om inställning, och tur är det, särskilt för barn som annars skulle bli helt utan kalas i dessa coronatider.
 
 
Barnen rutschade och busade i snön och mumsade på våfflor, och även om det var kallt så var det en riktigt lyckad eftermiddag, med väldigt glada barn.
 
 
Får se när det kommer den där tiden när vi kan ha "vanliga" kalas igen. Adde talade själv om "coronakalas" inför gårdagens firande. Det märks att han ofta tänker på corona som en gräns, han också, han kan ofta säga saker som: "Mamma, minns du när jag var liten, när det inte fanns corona, då kunde vi åka buss!" Jag har inte åkt buss med pojkarna sedan vi var i England förra februari. Det har inte funnits något behov, för vi har inte haft sådant program som krävt det, och eftersom Wiktor jobbar hemifrån står bilen här hemma hela dagarna så när vi har behövt åka någonstans har vi tagit den om det handlat om längre sträckor. Korta sträckor går vi så klart.
 
Han kan också säga: "Mamma, sen när vi alla har fått spruta mot corona kan vi åka till simhallen igen!" Det återstår att se vilka spår den här tiden sätter i de yngsta, om man bara tänker på sådant som hygienen, behovet av att tvätta händerna hela tiden för det finns corona överallt. Hur talar ni med era barn om corona?
 
Nej, nu ska jag sätta igång med dagens jobb: korrläsningen och översättning. Jag översätter en artikel från finska till svenska, och så har jag en egen artikel att jobba vidare på också.
 
Ha en riktigt fin söndag alla!
0 kommentarer