Struktur på veckan

Helgen kom och gick, och sedan började nya veckan i går rätt stressigt med deadliner att fixa. Jag jobbade i princip hela helgen, men lite allahjärtansdagsfirande hann vi också med här hemma hela familjen och med besök hos en av Addes bästa kompisar, där det blev pulkaåkning i solskenet.
 
 
Jag är väl rätt känd bland familj och vänner för att alltid ha ett stressigt schema, det är inte heller något jag egentligen lider av, förutom när det verkligen blir för mycket eller när jag känner att jag tappar kontrollen. För att undvika det är jag rätt nitisk med min planering: av dagarna, veckorna, månaderna ...
 
Den här våren visste jag redan vid nyår att skulle bli lite extra stressig, med många stora deadliner och större saker jag ville få gjorda. Och därför skaffade jag den här boken:
 
 
Den är uppbyggd för att få bättre självkänsla står det, men jag använder den mer för att få struktur på mina veckor, för den är en form av veckodagbok där man fyller i vad som gått bra och sämre veckan innan och vad man vill fokusera mer på veckan som kommer. Oftast fyller jag i den på måndag morgon för att få en bra start på veckan och genast sätta fokus på vad jag vill få gjort, och även skriva av mig lite och reflektera över veckan som varit.
 
Ett av de fält som man fyller i varje vecka är också en valfri affirmation för veckan, och den här veckan valde jag den här:
 
 
Oberoende vilken förändring du vill få till i ditt liv, liten eller stor, så kan du göra det om du aktivt tar steg (det räcker med ett litet varje dag) för att göra det och håller fokus på det du vill uppnå eller förändra.
 
Nu ska jag fortsätta jobba här och om ett par timmar ska jag hämta pojkarna och åka till Azra med dem och en hög fastlagsbullar. Vi hörs senare, ha en riktigt fin dag!
0 kommentarer