Planer för en coronavår

Den här veckan har jag sett fram emot fredag för att nu kan jag ta helg och jobba mer fokuserat, inte kanske den vanligaste tanken om fredag, men så är det den här veckan. Pojkarna är hemma för tredje dagen och många saker har blivit på hälft för mig, samtidigt som jag också fått flera större saker klara.
 
 
Jag har alltid varit en person som vill göra många saker, och just nu är mitt huvudsakliga jobb min doktorsavhandling, som jag skriver inom medicinhistoria som forskarstuderande vid Helsingfors (låter väldigt torrt när man säger det så här, och nu låter ja antagligen rätt makaber, haha, men jag älskar att grotta ner mig i sjukdomar och hur man upplevde dem och diskuterade dem och försökte bota dem i äldre tider, och framför allt 1700- och 1800-talet som är "mina" århundraden).
 
Vid sidan om forskningen är jag också med i redaktionen för Historisk Tidskrift för Finland och gör olika frilansuppdrag som förlagsredaktör och språkgranskare.
 
Hur ser ni förresten på den här våren? Jag är knappast ensam om att ha hoppats på att få en vår med lite mindre corona, men nu ser det ju inte ut att bli så ... Har ni ändå några planer eller saker ni vill få gjorda, kanske tar chansen att fixa nu när allt annat fortfarande står ganska mycket och väger på nån form av tröskel och väntar på att vaccinationerna ska bli gjorda? Själv kommer jag att tänka på tre saker:
 
Jag har ett par mål med min avhandling: två kapitel ska bli klara den här våren.
 
Vi hoppas också, jag och Wiktor, kunna åka med pojkarna till Köpenhamn och stanna där några veckor för att tillbringa ordentligt med tid med en av mina systrar (och förhoppningsvis kunna göra en avstickare till Göteborg också till min andra syster som jag inte sett på över ett år!).
 
Vi hoppas också få klarhet i våra husplaner ... 
 
Vilka tre saker vill ni göra?
0 kommentarer