Snöiga dagar

Julen har firats i Österbotten och den största delen av tiden har jag och Wiktor tillbringat vid huset dit vi ska flytta: det är mina morföräldrars hus, min moffas hemgård. Hans farfars farfars far byggde huset 1840, och före det stod ett mindre hus här på backen som släkten bodde i, så det är många generationer som bott här.
 
 
Det har snöat enorma mängder här, som på alla andra ställen (känns det som, alla verkar ha snöat in bokstavligen), och kallt har det varit också så jag går runt i min moffas gamla, tjocka vinterjacka där ute och skottar och reder upp inomhus och utomhus. I dag körde vi en kärra full med skräp till återvinningsstationen här nära. Pojkarna är med mina föräldrar som tur, här finns inte mycket för dem att sysselsätta sig med just nu.
 
 
Här ska vi börja bo då alltså, men först ska det renoveras en del. Vi har anlitat en firma som gör det åt oss och medan de renoverar bor vi i ett radhus på andra sidan vägen. Förhoppningsvis kan vi flytta in till sommaren. Mest längtar jag nu till våren då jag kan börja planera trädgården på allvar ...
 
0 kommentarer