Vad är det för skitsnack?

Jag brukar sällan skriva om mina åsikter gällande saker som tas upp i press och nyheter, men när det gäller Paolo Roberto som har köpt sex i en lägenhetsbordell, och alla de andra män som blev fast i samma razzia som han så har jag svårt att släppa det. Det snurrar i huvudet gång på gång och ju mer jag läser, desto mer upprörd blir jag.
 
Droppen kom när jag såg Robertos inlägg på Instagram i morse (när jag skulle avfölja honom) om hur han kännner att det är dags att plocka upp bitarna av hans raserade liv och om hur han börjar kampen med att ta en springtur. Ursäkta, men vad i h***te? HANS kamp, HANS raserade liv? Vad är det för skitsnack? Det är väl kvinnorna som luras hit till västvärlden av en eller annan orsak, som stängs in i lägenheter för att användas och utnyttjas av män som ser sig ha rätten att förstöra dem för sin egen njutning, sitt eget maktbehov, som har raserade liv? Det är väl de som förtjänar hjärtan och stöd, kramar och värme i sociala medier (men ännu mer i verkliga livet), INTE de här männen? Och de behöver inte få chanser att sitta och gråta ut i tv-soffor och förklara sig och försöka få andra att tycka synd om dem. Det faktum att Roberto ges chansen att förklara sig, och det faktum att han får likes på sociala medier, visar bara hur kort väg vi när allt kommer omkring har kommit när det gäller synen på kvinnor och deras värde.
 
 
Att TV4 har gett Roberto chansen att gråta ut i deras tv-soffa handlar inte om något annat än att de vill ha klick och tittarsiffror, de ser en chans att tjäna en hacka på det här. Det handlar inte om något journalistiskt ansvar, vad de än försöker försvara sig med. Sitt journalistiska ansvar skulle de kanske ha tagit genom att lyfta upp problemet med människor som köper våldtäkter och sex på det här viset, genom att lyfta upp problemet med den här typen av bordeller, och de borde ha lyft fram de kvinnor som utsätts och tas hit bara för att användas som verktyg och leksaker av de här människorna. De borde ha gett dem chans till upprättelse, inte Roberto. Har själv inte sett intervjun och tänker inte se den, vill inte ge TV4 den tittarsiffran. Det räcker med att se alla rubriker.
 
Jag har följt Paolo Roberto och jag har inspirerats av intervjuerna med honom i Framgångspodden, men efter det här hoppas jag att han (och andra män i samma situation) får det de förtjänar och INTE får en chans att rentvå sina namn. De utsatta kvinnorna borde få det, men det får de knappast, som alltid när det handlar om kvinnor i sådana här situationer, när det handlar om sex, så anses det väl vara de som har fått vad de förtjänar, de som är "smutsiga" och aldrig får en chans att gå vidare. Medan männen kan borsta av det som något som ... ja, män bara gör, eller? Jag vet inte.
 
Skärmdumpen är från Aftonbladet som också har en bra intervju med Anna Sander som har varit med och grundat organisationen Talita som hjälper kvinnor som hamnat i prostitution. I intervju säger hon bl.a.: "Bara den senaste veckan har vi hämtat en flicka från sjukhus. En annan flicka som också kom den här veckan är i så dåligt skick att hon varken äter eller sover, hon har så mycket ångest. Det säger något om hur der ser ut på de här bordellerna."
 
Som sagt, vems liv är raserat egentligen? Se hela intervjun HÄR. Vad tycker ni om det här, har ni följt med det? Jag vill skriva om det här och hoppas andra också gör det, för att om inte annat äntligen lyfta frågan på allvar, det är på tiden.
aftonbladet koppleri människohandel paoloroberto prostitution sexköp torsk tv4
1 kommentar
ajlimullersandvik.blogg.se

Håller med, kan inte säga något annat... har just skrivit liknande faktiskt. Vidrigt.

Svar: Det är verkligen vidrigt, ska läsa ditt inlägg också, ju fler som skriver om det, desto bättre!
Evelina Wilson