Intressen

Veckan har gått snabbt, redan torsdag! Min mamma åker hem om ett par timmar och då ska jag också delta i ett av Ledarskapsakademins program via nätet. Jag har skött deras sociala medier i lite över ett år nu, vilket är kul, extra roligt är det att få vara med på alla evenemang som akademin ordnar.
 
 
Vad har vi gjort hittills den här veckan? Pojkarna har umgåtts mycket med sin mommo och varit ute och gungat och lekt i sandlådan. Och så har de båda målat, men mest Adde; ibland har jag en känsla av att han skulle sitta och måla dygnet runt om han bara fick. Det är roligt också att se hur han använder olika tekniker med olika typ av färger och pennor och kritor, och så är det kul att se hur han hela tiden utvecklas och testar på nya sätt och nya saker att rita.
 
 
Alex igen älskar att pussla. Det här pusslet köpte jag hem i går och är för svårt ännu, men han ville ändå bygga det om och om igen med hjälp av mig eller Adde eller sin mommo. Han sitter ofta för sig själv och pusslar, och till skillnad från mig har han en hel massa tålamod: han sitter och prövar och prövar bit efter bit tills han hittar dem som passar ihop, och han börjar bli riktigt bra på det. Om han är på dåligt humör kan jag alltid föreslå att vi ska pussla så blir han genast glad och ivrig igen.
 
Det är kul att se hur pojkarnas intressen formas och hur de färgas av mina och Wiktors intressen. Jag älskade också att rita och måla som liten, precis som Adde. Och än i dag tycker jag om att pussla, jag tar mig bara alltför sällan tid att göra det. Båda pojkarna tycker också om böcker och vill gärna att man läser bok, efter bok, efter bok för dem (vilket jag gärna gör). Och så bilarna förstås, det intresset har de gemensamt och det har de varken fått av mig eller Wiktor, utan snarare av min bror och morbror: de underhåller sig med fordon av alla sorter lååånga stunder.
 
Vilka intressen har era barn?
0 kommentarer