Härliga vår!

Jag hoppas att ni alla mår bra trots omständigheterna, nästa vecka börjar ju saker och ting äntligen lätta, åtminstone för stunden.
 
Nu har det varit tyst ett tag här på bloggen igen, på grund av både uppdrag och forskningsplanen till ansökan om forskarplats vid universitetet. Särskilt under corontänen, när båda pojkarna har varit hemma och ingen av dem har sovit middag, har det blivit tydligt hur lite tid jag dagligen har till egna saker. Nu börjar saker lugna ner sig igen, och våren piggar upp och ger mer energi.
 
 
Jag och pojkarna försöker vara ute så mycket som möjligt, i onsdags tog vi en promenad till Köklax, och Adde cyklade hela den nästan 6 kilometer långa sträckan. En paus med glass i solen tog vi och så stannade vi så klart upp och tittade på blommor, grodrom, en groda, grävmaskiner, traktorer och lastbilar.
 
Det bästa just nu är allt som händer i trädgården: narcisserna blommar för fullt och tulpanknopparna börjar spricka upp. Hela april förde jag rent ut sagt ett krig mot sorkar som åt upp ALLT, bland annat en av mina nya rosor och två klematis och alla krokusar och pärlhyacinter och vårstjärnor.
 
 
Jag försökte med fällor, med olika skrämmare, en kväll stod jag och hällde tabasco i rabatten (då kände jag mig smått knäpp), och jag spred ut en massa kryddor som chili och cajun och cayenne. Inget hjälpte. Först när jag började hälla ner kokande vatten i sorkhålen och sedan grävde upp hela den värst drabbade delen av trädgården så försvann de äntligen. Och nu blommar det för fullt, och jag kan äntligen njuta av det hela igen i stället för att bara tänka på de förbaskade sorkarna.
 
I dag sitter jag och redigerar mitt bokmanus och skriver en text till en tidning som ska vara klar på måndag. Wiktor är ledig i dag, så han har hand om pojkarna. Just nu står de nere i köket och steker bananplättar. Hur ser er fredag ut?
0 kommentarer