En ny, lättare vecka

Här i Finland firade vi mors dag i söndags och i går hade vi vanlig måndag här hemma, ända tills min mamma kom hit och vi äntligen fick hem våra katter igen. Tanken var ju att de bara skulle bo hos mina föräldrar medan vi var i England, men sedan slog ju coronaviruset till ... och ja, Nylands gränser var stängda här ett tag och så har det inte varit så lätt att få hit dem. Men nu är de här! Och min mamma stannar till torsdag.
 
 
Helgen var lugn, med mycket mat. Pojkarna och Wiktor hämtade bland annat syltmunkar till morsdagskaffet och före det hämtade de hem sushi, eftersom jag önskade det till lunch. Vädret var soligt och varmt och vi åt på glasverandan.
 
 
Prismas take away-sushi tycker jag är godast just nu. De fixar den på plats och kan justera de olika måltiderna om man har något önskemål. Så hädanefter hämtar vi alltid sushi därifrån.
 
 
Pojkarna njöt mest av syltmunkarna. Alex tyckte det var så gott att han påminde oss om det i går också, om när vi satt där ute och åt munkar, och så hade min mamma med sig både tårta och munkar när hon kom i går, så då blev ju pojkarna lyriska. Sockerchock till tusen, men som tur är det sällan de äter sötsaker.
 
Den här veckan känns redan lättare än många corontänveckor hittills har gjort, är så lättad över att äntligen ha lite sällskap om dagarna, inte bara pojkarna, och att ha någon annan som också umgås med dem mellan varven så att jag hinner jobba på mina uppdrag. Det är både artikelredigering, manusläsning, artikelskrivande och bokredigering som står på att göra-listan. Bara sådana saker som jag tycker är kul som tur!
0 kommentarer