Attityder och helgkvällar

Jag hade svårt att släppa tankarna på människohandel i går, och på dem som upprätthåller det hela, det är så sjukt och vidrigt, precis som så mycket annat som pågår här i världen. Argast blev jag när jag märkte hur också kvinnor på sociala medier gick in och försvarade sådana här män. Det kändes som att det åter bekräftades att allt som rör kvinnor (och barn) ses som något de orsakar sig själva, något de får leva med, något som man inte behöver bry sig om eller ta så allvarligt.
 
Om inte vi kvinnor tar oss själva på allvar, vem ska då göra det? Om inte vi står upp för oss själva och för andra kvinnor, hur ska vi kunna förvänta oss att samhället då någonsin gör det, på allvar? Jag tror mycket på att de här attityderna, för att generalisera allmänt attityder till män och kvinnor och hur de fortsätter i samhället, börjar med oss själva och i våra egna hem, i våra egna parrelationer och i de modeller vi ger våra barn i vardagen.
 
 
Till sist lyckades jag tänka på annat och sluta läsa alla uppdateringar om det och i stället redigerade jag en hel massa sidor text.
 
På kvällen blev det mys här hemma, både fredag- och lördagkväll såg ut som på bilden här ovan, eftersom pojkarna och särskilt Adde håller lika hårt som jag på traditionen med fredags- och lördagsmys. Adde älskar lakrits och det har blivit en tradition att han får lite lakrits på fredagskvällarna, medan Alex fortfarande nöjer sig med torkad frukt och majssnacks. I går kväll fick de båda mumsa på vattenmelon. Sedan brukar de få välja en film, ena kvällen blev det Nicke Nyfikens jul och andra kvällen blev det Mamma Mu.
 
 
När pojkarna hade somnat efter ett par godnattsagor fixade jag, åter igen, toast skagen. Jag har problem just nu, haha, är sugen på det varje helg! Det är så lätt att fixa också. Jag och Wiktor åt det med lite skumpa till som en sen middag.
 
Solen kom fram på kvällen också, efter en hel dag av ösregn, men det blev inte så varmt att vi kunde äta på glasverandan, men solnedgången utanför fönstret var vacker, och tulpanerna lyste i kvällsljuset: en fin kväll helt enkelt!
 
Nu har Wiktor och pojkarna precis åkt i väg för att hämta matkassarna från Prisma och jag sitter här hemma och redigerar text, vad annars? Hur ser er söndag ut?
0 kommentarer