Planer för den inglasade verandan (vårt extrarum)

Detta är ett betalt samarbete med Chilli.se

Mars är här, och det betyder åtminstone två saker: att jag ska förskola mina dahliaknölar och att vi så småningom kan börja använda vår inglasade veranda igen. Vi brukar börja hänga där mer och mer från och med mars när solen värmer upp rummet. För oss är verandan verkligen ett extrarum där vi tillbringar mycket tid mellan mars och september.

 

 

Varje vår har jag nya drömmar om det här rummet, bland annat skulle jag vilja få plats med fler växter genom att lägga upp hyllor på väggarna. Fler arrangemang med fina krukor och växter skulle vara snyggt! Men en sak som jag har sagt varje år är att jag vill ha en matta på golvet, för en matta gör det genast mysigare och så känns golvet varmare i mars när luften blir varm men golvet fortfarande kan kännas snäppet för kallt.

 

 

Problemet har varit att hitta rätt matta, för jag vill inte ha en av de där plastiga utomhusmattorna, och heller inte en mjuk inomhusmatta i stil med den vi har i vardagsrummet. Därför är jag glad över att Chilli.se låtit mig bekanta mig med deras utbud av trasmattor, för en sådan skulle ju vara perfekt! En trasmatta håller bra, den är tidlös, ingen slit-och-släng-produkt och så ger den karaktär till rummet.

 

 

De har både färggrannare varianter och mer nertonade när det gäller färg. Jag lutar faktiskt åt att få hit lite mer färg, något somrigt som skulle matcha blommorna och pigga upp de svartmålade verandaväggarna.

 

 

Det här är en av de saker jag ser fram emot mest varje vinter när våren och sommaren känns långt borta: att få sitta här på verandan och äta middag, dricka en drink som Wiktor blandat, sitta och tala med en kompis inpå småtimmarna och se pojkarna köra runt med sina leksaksbilar. Och så alla blommorna förstås! Därför är det också så viktigt att rummet är mysigt, och ännu mysigare ska det bli i år.

0 kommentarer