Hemma igen

I natt när jag vaknade förstod jag först inte var jag var. Sedan slog det mig: vi är hemma! För även om vi har varit borta längre perioder med pojkarna tidigare också, så har vi alltid rört på oss under de veckorna och bott på flera ställen. Nu bodde vi på ett och samma ställe, så det kändes annorlunda att komma tillbaka till Esbo. Så fort vi kom hem började Adde anmärka på skåpen "vi har fått nya skåp!" och på teven "vi har ny teve!". Men allt var ju detsamma, bara annorlunda än i England. När han vaknade så gick han omkring och sa att allt är så "konstigt" här hemma. Så pojkarna har, naturligt nog, också känt av omställningen.
 
 
Adde har fått vara hemma från dagis i dag, eftersom vi kom hem så sent i natt och vi alla är helt omställda när det gäller tiden. Så vi vaknade kl. 10 finsk tid, som ju är 8 engelsk tid. Jag tyckte lite synd om Wiktor, vars väckarklocka ringde 7, dvs. 5 engelsk tid. Och jag var glad över att kunna ligga kvar och dra mig lite till medan pojkarna sov vidare.
 
Vi har haft en riktigt lugn dag hemma, pojkarna har fått leka med sina älskade fordon som de satte igång att leka med i natt innan Wiktor och jag ens hade hunnit packa ur bilen. Så i dag är en mellandag, i morgon tar vi riktig vardag igen. Då åker Adde till dagis och Alex har sin musiklek, bland annat.
0 kommentarer