Fredagstraditioner

Fredag och lördag kväll har, precis som för säkert de flesta av er, varit något speciellt för mig sedan jag var barn. Eftersom min pappa studerade till läkare i Sverige (och vi, resten av familjen, bodde kvar i Finland) under hela min lågstadietid, så innebar helgerna att han var hemma och då fixades det pizza eller något annat gott och så åt vi snacks och kollade på Disneydags eller Robinson ...
 
 
Så för mig symboliserar de här kvällarna familj, och att ha möjlighet att samlas. I går fixade vi rårakor med olika tillbehör, och det blev så gott! De senaste veckorna har jag ätit veganskt (från att tidigare ha ätit vegetariskt) i veckorna, men i går kväll var det gott med lite regnbågsforell på rårakan och rom och smetana. Men en vegetarisk variant med stekt champinjon till blev också supersmaskens!
 
 
Wiktor äter ju kött och vi har haft den fördelningen nu i  sju år, så det är inget konstigt med det. Pojkarna äter mest vegetariskt, men ibland, som i går, vill Adde smaka på Wiktors mat, så då blev det lite korv för hans del också (som Wiktor hade stekt till några av sina rårakor). Men mest åt de med lingonsylt och fisk.
 
Adde vill ofta sitta bredvid Alex så här, och jag tycker att det är fint. Alex är inte alltid lika förtjust för han vill koncentrera sig på sin mat medan Adde då och då vill ta kompisbild: "Mamma, ta bild, ta bild!" Och så kramar han om Alex och Alex blir irriterad för han vill ju bara äta sin råraka och så blir det lite mindre harmoniskt runt middagsbordet, men, men ... vad är väl en bal på slottet när man kan ha en livad familjemiddag, haha.
 
Sedan samlades vi i alla fall i soffan och allt var frid och fröjd när vi tittade på fredagsfilm som också har blivit en tradition. I går såg vi Pettson och Findus: Findus flyttar hemifrån. Har ni några fredagstraditioner?
 
 
I dag är vi hemma, och jag jobbar på. Vi går säkert ut alla lite senare eftersom solen skiner, och så ska jag förskola dahlior och luktärter och sådant. Adde kom också hem här om dagen med en fröpåse som han hade fastnat för i butiken och ville så själv, då smälte mitt hjärta lite extra :)
0 kommentarer