Corona och planer som ändras

Fredag igen! Men en annorlunda fredag än vad planen från början var, för Wiktor blev tvungen att boka om sin resa till Norge och vi åker inte heller till Österbotten den här helgen.
 
 
Allt på grund av coronaviruset, eller till Österbotten åker vi inte på grund av att de har fått vanliga flunsor där hemma. Vi är med andra ord hemma. För min del känns det okej eftersom jag känt mig stressad över allt jag borde hinna med nu när Wiktor är pappaledig (därför har det varit tystare här också).
 
 
Jag känner mig lugn när det gäller corona och ekonomi och allt som det skrivs om nu. Det känns som att många blir mer panikslagna än nödvändigt på grund av alla skriverier och sättet som info och "info" sprids på sociala medier. Med det sagt är det klart att man ska följa instruktioner och restriktioner och rekommendationer för att undvika att sprida smittan, det är jätteviktigt, men att hamstra mat som om det vore jordens undergång eller drabbas av panik i någon tro att vi alla kommer att dö känns som att förlora perspektiv och sammanhang.
 
 
Jag är glad att länder tar smittspridningsrisken på allvar, med tanke på hur farlig och även dödlig denna influensa liksom också andra influensor är för dem med nedsatt immunförsvar, för deras skull behöver vi alla ta vårt ansvar, men när det gäller den allmänna paniken och jämförelser med krigsläge och annat ... nej, kanske vi kan lugna oss lite på den fronten, och om vi är tvungna att vara hemma ett tag i karantän så då är det så. Vi får bara göra det bästa av det. Hoppas i alla fall att ni alla har en fin fredag och start på helgen!❤
0 kommentarer