Bröderna Wilson på resa

En sak som jag har tänkt på flera gånger den senaste veckan här hemma är hur bra tiden i England verkar ha varit för Adde och Alex som bröder, för de fick tid att umgås med varandra på ett sätt som de inte annars har möjlighet till när Adde är i dagis om dagarna, och det känns som att de två veckorna svetsade samman dem ännu mer än de varit tidigare.
 
 
De har kommit bra överens från första stund, även om de så klart också avverkar ett bråk var tionde minut vissa dagar, men jag kunde verkligen njuta i England av att se dem leka och umgås ihop. Adde verkar redan känna en hel del ansvar för sin lillebror och hjälper honom ner för trappsteg eller pekar ut spännande saker för honom, de tyr sig till varandra och har samma intresse i bilarna och fordonen och i England tyckte de lika mycket om att springa runt och upptäcka nya saker i till exempel de engelska trädgårdarna. "Alex är min kompis!" sa Adde ofta. "Jag tycker om Alex!"
 
 
Att resa med pojkarna går bra, vi har valt att inte göra ett problem av det. Så klart uppstår det stressmoment när vi alla fyra bara har lust att skrika rakt ut av trötthet och frustration, men ju mer vi reser ihop, desto bättre blir vi på att undvika de situationerna. Överlag tänker jag att man ska satsa på samma typ av resor som man har gillat innan man fick barn, också med barn. Det skulle aldrig falla oss in att börja boka charter och ligga vid en hotellpool en vecka bara för att vi har barn, eftersom vi inte heller tidigare har gillat den typen av resor. Om man däremot gillar charter så ska man så klart fortsätta med det också med barn. Det viktiga känner åtminstone jag är att man inte tillåter sig själv att börja se barnen som en begränsning, för de är ju en del av familjen, och intelligenta små människor som klarar mer än man ofta tror.
 
 
Mitt största tips när det gäller att resa med barn är att inte göra det så komplicerat och stressa inte över det hela. Tänk inte heller att barnen MÅSTE ha extra underhållning (varken hemma eller på resa), de klarar mer och orkar mer än vi vuxna många gånger tror och allt nytt som finns att se på och undersöka brukar räcka långt som underhållning, både för barn och vuxna. Och om vi bara som föräldrar visar att vi är närvarande och ser resan som en möjlighet att göra något tillsammans som familj, upptäcka nya saker ihop och tillbringa tid tillsammans och ser resan som något kul, då räcker det ganska långt för alla parter. Och boka en resa som ni som föräldrar känner att ni gillar, var flexibla när det gäller program och aktiviteter och boka inte in för mycket på förhand utan ta det dag för dag efter humör och ork. Och hyr bil så att ni själva kan bestämma över era dagar!
 
P.S! I går lade jag förresten upp en film på Instagram med klipp från dagen då de här bilderna togs i Biddulph Grange Garden.
0 kommentarer