Tillbaka

Herkules vad det är länge sedan jag senast skrev här! Men efter en stressig höst så vill jag komma igång här på nytt för jag tror och hoppas att 2020 blir ett riktigt bra år. Våren blir inte direkt ostressig den heller, men förhoppningsvis lite lugnare.
 
 
Mycket har hänt sedan senast, och om jag ska nämna en höjdpunkt från den senaste veckan så var det en date night med Wiktor på Hoku, som vi fick till när min mamma var här och hälsade på och kunde ta hand om pojkarna (som för övrigt har vuxit massor).
 
 
Vi hade utsikt över Kampens torg, åt god mat, drack gott vin, och det var en lugn och jättebra kväll. Särskilt efter jul och nyår och egentligen hela december kändes det som att vi knappt hade sett varandra så där riktigt på riktigt. Ibland behövs det sådana här kvällar för att hinna catcha upp med den man bor med: "Jaha, vad har du gjort de senaste veckorna då?"
 
 
Som sagt så hoppas jag att våren kommer att bli lugnare, men det känns som att vi har ett bra år framför oss med flera spännande saker (nej, jag är INTE gravid på nytt, hehe) och den viktigaste är att jag har skrivit min bok klar, mer eller mindre, och skickat den till en lektör som nu läser den, och därefter hoppas jag att jag under året ska hitta ett förlag som vill ge ut den. Skriver om det senare ifall ni vill veta mer!
 
Den andra saken är att jag har bestämt mig för att börja doktorera i höst, och fortsätta på mitt ämne med sjukdomar och ståndspersoners förhållande till och syn på dem i början av 1800-talet. Så nu får jag äntligen en ursäkt att läsa vetenskapliga artiklar och litteratur inom ämnet på löpande band  på nytt samt gå igenom mitt arkivmaterial och grotta ner mig i symptom som slemmiga upphostningar, blodiga diarréer och kurer av kräkrot och blåsyra i hopp om att det ska hjälpa mig att forma min forskningsfråga som jag behöver för min forskningsplan, som jag behöver för att kunna ansöka om en doktorandplats. Så håll tummarna för mig! :)
0 kommentarer