Tillbaka i vårt nya hem

I går kväll, runt klockan tio, kom vi tillbaka till det som Adde kallar vårt "nya hem". Det var härligt att komma tillbaka till en nystädad lägenhet, för ägarna till lägenheten hade städat och bäddat rent medan vi var borta. Ännu en grej som bidrar till en känsla av semester samtidigt som det är vardag. Vi bor i en Airbnb-lägenhet, och det är Wiktors jobb som har ordnat allt för vår resa, otroligt skönt att få åka i väg en gång utan att behöva organisera något själv!
 
 
Skottland var verkligen jättefint, och det var så kul att träffa min kompis Vanessa igen och äntligen få träffa hennes man också. Vi kände genast att vi måste åka tillbaka dit fler gånger, inte bara till Edinburgh utan också till andra ställen, naturen där var så häftig också! Jag laddar upp bilder därifrån i morgon, bara jag har hunnit gå igenom dem alla. Det blev ganska många foton ...
 
 
I dag har vi haft riktigt vårväder här, med 12 grader varmt och växlande molnighet men för det mesta sol. Vi har hittat ett bra lunchställe nära oss som heter Nørth och är en blandning av mer av det som vi äter i Norden och det brittiska: i fredags när vi var där åt t.ex. jag en surdegsfralla med hummus, falafel, surkål och syrad rödbeta. Jättegott! Den serverades med pommes frites, som allt här i landet, men det kändes i alla fall lite hälsosammare än mycket annat jag har ätit här de senaste dagarna.
 
 
Alex sover ofta vid lunchtid, så då passar Adde och jag på att luncha. Adde sover sällan dagitd numera när han inte är i dagis. Till honom beställde jag en vegetarisk brunchtallrik med bland annat vegokorvar. Sedan somnade han och Alex sov fortfarande så jag passade på att dricka aeropressat kaffe och läsa en bok och njuta av stunds lugn.
 
Stället har trevlig personal och är väldigt lugnt med snygg inredning, så det känns som ett ställe man kan sitta länge på när man väl kommer in genom dörrarna där. Jag skriver mer i morgon om helgen och den här dagens äventyr, sov gott och så hörs vi i morgon! Här kommer också ett hopkok med klipp från slutet av förra veckan (med en aning spejsad musk från Google Photos, insåg först när den var klar att jag hade glömt att byta musik, så sätt av ljudet ifall ni inte tål musiken😅) :)
 
0 kommentarer