Pannkakor och blåbärsfläckar

Jag hann knappt med att det var helg, för under lördagen satt jag hemma och jobbade på min forskningsplan medan Wiktor och pojkarna pysslade på med sitt, och i går var jag med och ordnade ett vinterjippo för Addes dagis (vädret påminde dock mer om midsommar eller regnig höst/vår). Adde mådde som tur bra hela helgen, medan Alex och Wiktor i stället hade feber. Men i går kväll fick Adde stegring på nytt så i dag har vi haft ännu en pyjamasdag hemma. I kväll ser vi fram emot att få hit pojkarnas mormor!
 
Inför Manchester på lördag försöker vi tömma kylskåpet, använda upp allt som finns där och inte köpa något nytt. Bland annat hade vi några bananer som behövde ätas upp och därför fixade jag bananpannkakor till lunch. Adde var med som vanligt och hjälpte till (se min Instastory).
 
 
Vi åt pannkakorna med frysta bär och ekologiskt jordnötssmör till. Jag försöker tänka mer och mer enligt säsong när jag väljer mat, det lyckas inte alltid och bananer, även om vi alltid använder ekologiska bananer, hör inte direkt till de bästa frukterna att äta här för miljön (därför försöker vi äta färre sådana), med tanke på den långa frakten, men när det gäller bär tycker jag det är lätt: inhemska frysta bär finns ju året runt. Färska bär, och då alltid inhemska, låter vi vara en sommarlyx.
 
 
Pojkarna älskar bananpannkakor, och i dag älskade de mängden blåbär de fick äta till ännu mer, och blåbär och barn blir ju en aning stökigt, för att uttrycka det milt ... (Se mer på Instastory!)
 
 
Efter att de hade ätit upp lyfte jag in dem båda i duschen, och köket såg ut som om någon hade mördat blåbärsgubben eller något. Men om jag bara har tid, så försöker jag alltid hålla mig till principen att jag hellre städar lite extra än alltid är där och hindrar dem från att äta själva, eller leka eller stöka till. Stök är en del av att ha barn, så är det bara. Och lyckliga barn är klottiga barn <3
 
Hoppas ni alla har en fin start på veckan!
0 kommentarer