Middagar och arkiv

Gårkvällen var jättebra, det kändes så bra att få komma bort hemifrån en sväng. Pojkarna har varit sjuka en hel del den här veckan, så i går började det kännas som att jag knappt hade varit utanför dörren sedan förra helgen, och väggarna här inne började krypa lite för tätt inpå mig.
 
Då var det tacksamt att få åka in till Helsingfors och äta mat med Azra, min äldsta vän här i trakten: äldst för att jag har känt henne längst. Vi träffades för ganska exakt nio år sedan och insåg snabbt att vi båda har knäpp humor, en försmak för röda viner och riktigt goda ostar, för Frankrike och för filmer och böcker, och så börjar vi båda fnittra nervöst med tindrande ögon när vi ser en film med en ung Tom Cruise i huvudrollen, haha.
 
 
Maten var bra, jag åt en stor sallad och Azra en risotto, och så drack vi skumpa och vin till. Vi pratade på så mycket att jag kom hem först vid midnatt, och det var det värt, trots tidig väckning i morse för att hinna till Nationalbiblioteket där jag har suttit och läst gamla brev i dag.
 
Min plan för kvällen var att träffa min vän Maria och äta mat med henne, vilket jag också såg fram emot, men på vägen från arkivet fick jag jätteont i magen och kände genast att det var magkatarr på gång, så jag blev tvungen att avboka och åka hem. I stället har jag legat på soffan och läst breven som jag fotograferade i dag, medan Wiktor har varit i bastun med pojkarna och sedan ätit middag med dem och nattat dem.
 
Ha en fin kväll så hörs vi på nytt i morgon! <3
0 kommentarer