Fika och forskning

I går var Alex riktigt hängig, han hade fortfarande feber och var hostig och sov mest bara. Så jag avbokade halva dagens program och ersatte det med läkarbesök, men som tur hade han inget särskilt, inget värre virus åtminstone, så det är bara att avvakta och hoppas att han snart kryar på sig. I dag verkar det i alla fall inte som att han har feber och han orkar vara med och leka med Adde igen, så håller tummarna för att han är frisk till helgen ...
 
 
Tack vare att min mamma är här hann jag ändå jobba en del med min forskningsplan och senare på dagen kunde jag åka till arkivet där jag hittade precis sådant material som jag har letat efter. Alltså den lyckan: jag storflinade fånigt hela vägen hem!
 
Känner mig smått makaber när jag bläddrar igenom gamla brev och dagböcker och får högre och högre puls och bredare och bredare leende när jag ser ord som åderlåtning, koppning, sjuk, doktor, mycket sjuk, användning av mixturer och så till sist – död. Men det är ju sådant som jag undersöker: sjukdomar och hälsa i en kulturhistorisk kontext, och jag tycker verkligen att det är jätteintressant!
 
 
Stort flinande gick jag mot metron, på vägen träffade jag min vän Azra på en snabb spontanfika innan jag åkte hemåt igen. 
 
I dag är det mer jobb med forskningsplanen som gäller. Jag hoppas få till ett första utkast innan vi åker på lördag, så det är bara att jobba på. Ha en riktigt fin torsdag alla!
0 kommentarer