Edinburgh dag 2

Den här veckan har gått så snabbt, det är redan en vecka sedan vi körde upp till Edinburgh, och här kommer bilderna från vår andra dag där. Då var vädret betydligt bättre, det blåste kyligt, men annars var det soligt och fint, så vi gick runt på stan och tittade på så mycket vi hann de sista timmarna innan vi skulle köra tillbaka hem.
 
 
Vanessa var med oss, alltid lika glad! Vi insåg snabbt att det skulle krävas flera dagar i den här staden för att se allt vi vill se, så vi valde ut ett par saker som hon rekommenderade och började dagen i Dean Village.
 
 
En jättefin plats, så mycket här i staden ser ut som taget ur en saga eller film, och det förvånar mig inte att J.K. Rowling skrivit Harry Potter här, för här finns så mycket som ser ut att vara taget direkt ur böckerna (och så finns det också Harry Potter-produkter att köpas precis överallt). Det är verkligen en speciell stad.
 
Jag kan bara tänka mig hur det ser ut här när våren slår ut i full blom. Svårt att göra det rättvisa på bild.
 
 
Sedan gick vi vidare längs vattnet mot Edinburghs Royal Botanic Garden ...
 
 
... där bland annat snödropparna blommade. Jag har ett trädgårdskonto på Instagram där jag lägger upp fler blom- och trädgårdsbilder från resan, så ifall ni vill se mer av just sådant kan ni klicka in er på Evelinas trädgård där.
 
 
På vägen till trädgården svängde vi in på en marknad där det fanns allt möjligt, från smycken till ostar och bakelser, till olika typer av street food. Det var lite synd att vi just hade ätit en rejäl hotellfrukost och inte alls var hungriga. Men Adde blev exalterad över alla ostar så han smakade på några och så köpte vi en bit rökt mozzarella åt honom (som han själv valde). Det är roligt att se att han är lika tokig i ostar som jag har varit hela livet.
 
 
Efter den botaniska trädgården sa vi hejdå till Vanessa, vilket kändes lite jobbigt. Det blev ett för kort besök den här gången för att hinna träffas och tala ordentligt, men förhoppningsvis ses vi snart igen (och inte om 10 år).
 
 
Sedan tog vi bussen tillbaka till hotellet och vår bil. En vanlig syn på våra resor som familj är denna: Wiktor som kollar kartan och pojkarna som busar med varandra. Wiktor är verkligen den bästa möjliga att resa med, han har alltid koll på allt det praktiska som hotell och bil, han har världens bästa lokalsinne och under de snart 11 år som vi har rest tillsammans har vi aldrig gått fel tack vare honom, inte i någon stad. Jag behöver bara säga vad jag skulle vilja se och sedan följer jag efter honom.
 
 
Det gick lättare att köra tillbaka, eftersom vi körde största delen av vägen i dagsljus genom ett fantastiskt landskap. Snötäckta toppar, kullar och dalar och får som betade överallt, gamla gärdesgårdar av sten och pittoreska små byar. Hit vill jag definitivt komma tillbaka! 
0 kommentarer