Edinburgh

Här kommer några bilder från i lördags, vår första dag i Edinburgh. Vi körde ner på fredag kväll och på grund av trafikstockningar tog det oss 6,5 h att komma fram. Vädret var dessutom riktigt hemskt med ösregn och storm, men till sist kom vi fram till hotellet. Och följande dag tillbringade vi på stan.
 
 
Min vän Vanessa flyttade till Edinburgh för några månader sedan, så hon mötte upp oss vid hotellet och följde med oss på stan. Det var så roligt att ses igen! Det var tio år sedan senast, men vi sa båda att det kändes som att det bara var i går vi senast sågs. Vi gick i samma klass i gymnasiet i Frankrike, när jag tillbringade fyra månader där som 17-åring. Sedan dess har vi träffats flera gånger och hälsat på varandra på olika ställen i Europa, men nu var det alltså hela tio år sedan sist.
 
 
Edinburgh är verkligen en häftig stad, med mycket att se, många små butiker, häftiga historiska byggnader, vindlande gator och mysiga restauranger och fina museer. Bland annat gick vi in på Museum of Childhood, vilket pojkarna gillade.
 
 
Sedan åt vi på Palms Paradise som är en vegetarisk/vegansk restaurang, med lite TGI Friday-stuk på maten. Jättegott! Dit kom även Vanessas man Niall, det var så kul att träffa dem båda!
 
Vädret var helt hemskt den här dagen och till restaurangen sprang vi genom ösregn blandat med snöstorm. Det kom sjok av hagel och snö och ösregn hela dagen och det blåste så hårt att det var helt onödigt att ens försöka använda ett paraply. Man kände sig mer eller mindre som att man stigit ur en dusch största delen av dagen, men där emellan kom det stunder av solsken. Det var då vi passade på att gå på stan och de sämre väderstunderna slank vi in på museer eller caféer.
 
 
Jag åt nuggets gjorda av seitan med marinerad rödkål till. Det var jättegott, kul att äta lite annorlunda vegansk mat också, sådan som även Wiktor som inte är vegetarian också gillade. Jag försöker mer och mer gå över till vegansk mat, från att ha ätit i huvudsak vegetariskt i sju år (med inslag av fisk då och då).
 
 
Efter maten gick vi till National Museum of Scotland, ett jättefint och stort museum med allt möjligt att titta på. Det häftiga här är ju att så gott som alla museer dessutom har gratis inträde! 
 
 
Vi avslutade dagen med en runda längs olika gator och till olika små butiker. Bland annat gick vi till Greyfriars hemsökta kyrkogård som ligger bakom puben Greyfriars Bobby, tyvärr såg vi inga spöken, men vi stannade inte heller där länge eftersom det var så kallt och blåsigt. Jag har enda sedan liten varit den som hittar på spökhistorier och försöker skrämma upp folk med sådant, men har själv aldrig sett något övernaturligt och skulle antagligen bli livrädd om jag gjorde det, men jag fascineras ändå av ställen som folk anser vara hemsökta.
 
Nu ska jag och pojkarna åka i väg. Vi tar bussen till Biddulph Grange Garden i dag, när solen är framme och vädret riktigt fint än så länge (tar i trä, tar i trä)! Ha en finfin tisdag alla!❤
0 kommentarer