Sovrumsdrömmar

Detta inlägg är i samarbete med Trademax.
 
 
När vi köpte den lägenhet vi bor i nu, gjorde vi det med planen att flytta till annat inom några år. Drömmen har alltid varit ett hus, och för mig har drömmen alltid varit ett med en stooor trädgård. Och den senaste tiden har den där drömmen börjat pocka på i huvudet allt oftare. Jag börjar känna att jag vill ha något mer permanent så småningom, något där vi bor med tanken att det här är vårt hem, inte vårt tillfälliga boende.
 
 
En av de saker som jag ser mest fram emot en dag är ett större sovrum. Ett där det finns gott om rum för dörren att öppnas och stängas utan att den hela tiden stöter emot sängen. Ett där det finns gott om rum för nattduksbord, utan att man hela tiden behöver justera allt på millimetern för att de ska få plats. Ett där det också finns rum för kanske en byrå och mer förvaring.
 
Samtidigt tänker jag inte klaga, för rummet vi har nu funkar bra och det är lyxigt värre i jämförelse med de sovrum vi haft förut. Under åren med nätbutik bodde vi till exempel i olika tvårummare där det ena rummet var vardagsrum/kontor och sovrummet var ett litet lagerutrymme med en säng inträngd i ett hörn.
 
 
Det sovrum vi har nu har också hunnit byta utseende en del vad gäller detaljer under den tid vi bott här, och Adde har hoppat omkring här som riktigt liten, liksom sovit och busat, gosat och skrattat, och godnattsagor har lästs och febriga små pojkar har tröstats, det har ammats och tänder har gnisslats i frustration över sömnbrist till ljudet av spädbarnsskrik. Rummet är en stor del av vår första tid som föräldrar.
 
Bilden här nedan, med vår katt Snosen som ligger på sängen, är den senaste på sovrummet. Alex spjälsäng skymtar i förgrunden. Adde flyttade till eget rum när han fyllde sju månader, men knappt ett år senare ställde vi in spädbarnssängen i väntan på Alex och sedan sov han i den tills han var ett halvår och därefter har spjälsängen stått här i fotändan. Snart flyttar han till samma rum som Adde, vi håller på att fixa för det nu. Och då ska väggarna målas gråa. Bland annat.

 
Den sak som jag längtat mest efter när det gäller sovrum är en stooor säng, med en lyxig sänggavel. Jag hoppades på att kunna skaffa en sådan redan när vi flyttade hit, men vi hittade ingen som vi gillade och sedan slog snålheten till och så bestämde vi oss för att behålla den här sängen tills vi flyttar till det där huset, på landet, en dag. Trots att den var den näst billigaste IKEA hade när vi köpte den för många år sedan så har den funkat bra och gör det fortfarande.
 
Men i och med att tanken på hus har börjat dyka upp på nytt i huvudet så har också planerna på hur sovrummet ska se ut då börjat ta form, och blir det en fin sänggavel, för jsut sängen och sänggavelns utseende gör så mycket för hela sovrummets känsla. Hur sängen ser ut är ju egentligen det viktigaste för att skapa den stämning man vill ha i sovrummet. Trademax har jättefina sänggavlar, riktigt drömmiga, och jag gillar särskilt deras gråa varianter. Otroligt snygga!
 
 
Till sist en bild på en minimal liten Alex i sovrummet. Han som fyller 1 år om en månad. Tiden går fort! Det fina med hem, var man än bor och hur rummen än ser ut, är att de fylls med minnen. Som dem av våra fina pojkar som leker och busar här (medan jag och Wiktor försöker få dem att gå och lägga sig och ibland i frustrationen sliter vårt hår över att de inte kan slita sig från att leka med varandra trots att kvällen bara blir längre och längre, ha ha). Jag gissar att deras skratt kommer att eka länge här mellan väggarna. Åtminstone i mitt minne.
1 kommentar