Vår i trädgården!

Äntligen är den här: våren! Och som tur kommer den mycket tidigare än förra året då vi fortfarande badade i snö det här datumet. De första krokusarna har dykt upp i trädgården den här veckan, förra året kom de först den 20 april. Då höll jag på att längta ihjäl mig efter vårblommorna. Nu hann jag knappt förstå att vintern försvann innan vi fick några riktigt varma dagar, och vips började blommorna dyka upp. Underbart!
 
 
I går kväll åkte jag med Adde till Bauhaus och handlade nya blommor till krukorna vid vår ingång. Jag valde narcisser av sorten 'Bridal Crown' (en av mina absoluta favoriter) och vita violer med blålila kanter. Jag har alltid tyckt om violer lite extra, och de får mig alltid att tänka på min farmor. I år är det dessutom 20 år sedan hon dog (svårt att förstå att det gått så lång tid) så då passar det särskilt bra med violer till hennes ära.
 
 
I dag jobbar jag på med mitt frilansuppdrag och så ska jag snart hämta tårtan till i morgon. Jag har för första gången någonsin beställt en tårta i stället för att baka den själv. Det är bra när man blir äldre och börjar inse hur mycket stress det egentligen är värt att fylla sitt liv med, och äntligen insåg jag att den här gången är det inte värt stressen. Jag vill bara ha roligt i morgon, inget annat. Ett stort steg framåt när det gäller att sänka mina egna prestationskrav, och jag är rädd att jag kanske aldrig mer kommer att baka en tårta till ett kalas nu när jag inser hur lätt det faktiskt är att bara beställa en, ha ha.
 
Okej, nu ska jag fortsätta jobba! Hur har ni det? Är det vår hos er också? Några vårblommor i krukorna där ute eller i rabatterna?
0 kommentarer