När dagssömnen blir ett problem

I dag åkte jag och Alex till Iso Omena (köpcentrum) direkt på morgonen för att handla ett par grejer till söndagen då jag firar min födelsedag (som är nästa vecka). Han mår som tur redan bättre, och Adde kunde gå till dagis i dag igen. Känner att ett halleluja är på sin plats här! Medan jag handlade somnade Alex plötsligt i vagnen och jag kände att jag behövde utnyttja den stunden till skrivande.
 
Dagssömnen har aldrig funkat något vidare för Alex, men nu har han nästan helt slutat att sova på förmiddagen när jag är ensam hemma med honom. Någon som har samma problem? Det har pågått ett par veckor nu och gör mig rätt stressad, eftersom jag inte hinner jobba på dagarna utan är tvungen att försöka få allt gjort kvällstid. Han somnar utan problem men vaknar efter typ 20 minuter och går inte att få att somna om. Först på eftermiddagen när Adde är hemma kan han somna en lite längre tupplur (typ 1 h, max 1,5 h). 
 
 
Jag har försökt allt, men inte ens i vagnen när jag promenerar till dagis eller i bussen somnar han. I bilen kan det lyckas, men där har jag ju ingen nytta av att han sover ... Vi stiger också upp strax efter sju på morgnarna och han nattas samma tid varje kväll: klocka åtta. Jag vet ju att det antagligen bara är en period (en av alla dem som man ska ta sig igenom), men jag hoppas att den snart går över.
 
Hursomhelst så somnade han när jag gick runt i butikerna i dag. Förra gången det hände avslutade jag genast mina ärenden, rusade till en buss med tanken att hinna hem och jobba medan han sov, men trots att jag kunde stiga på en buss direkt så vaknade han bara efter en kort stund. Så nu valde jag att gå och sätta mig på café i stället. Jag hade glömt att äta frukost också, så det passade bra att sitta ner där och skriva och äta lite en stund. Yes, som jag såg fram emot det alltså!
 
Fem minuter efter att bilden togs vaknade Alex. Men focaccian var god, liksom min cappuccino så det kändes bra i alla fall. Det är tur att han är så glad och söt för då är det ändå svårt att bli sur på honom😅
2 kommentarer
Ida

Låter mycket bekant 😂 Sådär har båda mina barn gjort när de plötsligt och utan förvarning behövt lite mera vakentid innan dagssömnen. Om han har svårt att somna och somna om, så är han kanske undertrött? Testa att flytta fram den första dagssömnen lite i taget, så hittar ni kanske en ny tid som er lilla kille accepterar? Kämpa på!

Marie

Kul att titta in på din blogg:)
Ja det här med barn och sömn kan vara klurigt.