Födelsedagsfirande

I söndags bjöd vi in våra kompisar till oss på hotdogs med tillbehör och sallader, bubbel och tårta för att fira min födelsedag som är på torsdag. Ett tag var jag tveksam till om jag skulle fira eller inte. Å ena sidan ville jag fira för jag tycker om att bjuda på kalas, å andra sidan kände jag mig stressad och visste inte hur jag skulle få ihop det.
 
Sedan beslöt jag mig för att sänka kraven på mig själv, fixa enkel mat (hotdogs), beställa tårtan och köpa macarons (i stället för att baka själv) och bara köra på det jag innerst inne ville: att fira. Med Wiktors hjälp (han drog största lasset när det gällde förberedelserna) så blev det riktigt lyckat!
 
 
Jag är så glad över att nästan alla kom dessutom, var rädd att ingen skulle lyckas få det inbokat med så kort varsel. Och dessutom hade alla tagit mig på orden gällande mitt tillägg i inbjudan: inga presenter! I stället bad jag om bidrag till WWF, för jag har ju verkligen allt jag behöver och ville bara ställa till kalas för att få träffa alla och fira. 
 
 
Tomat- och mozzarellasallad med veckans bukett av Wiktor. Sedan vi började beställa hem maten via nätet brukar Wiktor ofta lägga till en bukett blommor i köpkorgen, så nu får jag blommor av honom nästan varje vecka. Det gör mig lika glad varje gång!
 
 
Adde hade kul med de jämnåriga gästerna, och lekte för fullt och skötte sig själv så gott som hela tiden. Det var kul att ha flera barn här och jag kan bara konstatera att vi alla har helt otroligt fina barn!
 
 
Roligt var det också att Alex hade en kompis i lilla Teddy som bara är fem veckor äldre än honom. Det är konstigt hur det ibland känns som att jag och Teddys mamma Johanna just var gravida och väntade på våra respektive pojkar och nu är de här, egna fina personer som växer snabbare än snabbt!
 
 
(Min fina man bakom mig! <3)
 
Tårtan hade jag beställt från Rosta bageri i Kyrkslätt och den var heeelt gudomligt god! Den hade smak av saltlakrits och vit choklad, jag blev så glad när jag såg att man kunde beställa just en lakritskaka. Älskar lakrits i alla former! Och den här smakade MYCKET saltlakrits.
 
 
Också Alex skötte sig själv nästan hela tiden. Han satt på golvet eller ålade runt och följde med allt som hände och underhöll sig med Addes parkeringshus ena stunden och andra leksaker andra stunder. Det kan vara kaotiskt med många barn på så litet utrymme, men samtidigt så leker de ju och har kul och sköter sig själva när de har varandra, så det livar bara upp och är roligt!
 
Ett tag där under kalaset slog det mig hur livet förändras, hur mitt födelsedagsfirande såg ut för några år sedan och hur det ser ut nu (stor skillnad!). Det har svängt tillbaka till något som mer liknar kalasen med mina syskon och kusiner när jag var liten, det är bara det att jag nu är en av de vuxna. Det är en konstig, men också lite häftig känsla att se hur livet går framåt, har olika skeden och hur olika skeden i livet är bra på olika sätt. Jag har en känsla av att vi just nu, och några år framåt, är inne i den period som innehåller allra mest liv och positivt kaos.
 
 
Skål för en riktigt fin dag! Så roligt att ha alla här! Nu ser jag fram emot den riktiga dagen på torsdagen.
2 kommentarer
Bengt-Eric

Du börjar bli stora damen! GRATTIS!

Sarah

åh fina bilder =)