Vad gör dig lycklig?

I dag steg jag som vanligt upp samtidigt som Wiktor och Adde, och så fort jag hade druckit morgonkaffet och ätit frukost satte jag igång med att föra in mina kommentarer och min respons i de andra kursdeltagarnas texter. Jag hann få in allt före deadline. Nu börjar klockan redan vara dags för dagishämtning, och senare i kväll ska jag i väg på en föredragskväll med historiska föreningen, det ser jag fram emot!
 
 
Det är riktigt höstväder i dag, och det är lite sorgligt att tänka att trädgårdssäsongen snart är helt över. De här bilderna är ett par veckor gamla, men dahliorna blommar fortfarande lika fint. Just nu väntar jag på blomlökarna jag har beställt, och att gräva ner dem blir väl årets definitiva avslutning på trädgårdssäsongen.
 
 
Jag fick en fråga här om dagen när jag var hos psykologen, hon undrade vad som gör mig riktigt glad och avslappnad; när är jag lycklig och känner att jag bara kan vara i nuet. Det kan vara bra att påminna sig själv om den frågan då och då så att man kommer ihåg att ge sig själv en regelbunden dos av det, och en särskilt stor dos de perioder när livet känns tyngre.
 
För mig är en av de sakerna (när man bortser från familjen) definitivt trädgårdsarbete, när jag får pyssla på i trädgården är jag helt och hållet i nuet och det gör mig lugn och lycklig. En annan sak är skrivandet, när det går bra och jag är riktigt inne i det, men trädgården är den som alltid först dyker upp i huvudet när jag får den där typen av fråga. För mig är trädgården så kravlös, den är bara glädje. Jag ser fram emot den dagen när jag har en riktigt stor trädgård som jag kan ha som visningsträdgård för andra, då är ni alla välkomna :)
 
Vad, vid sidan om familj och sådant, gör dig lycklig?
5 kommentarer