Vecka 41

I dag har jag BF och fulla 40 veckor av graviditeten har gått, vilket betyder att jag går in i vecka 41. Det känns inget speciellt, jag förväntar mig igen baby i dag, däremot känns det som att jag redan gått en vecka över tiden eftersom den läkare jag träffade i början av juli fastslog att jag inte skulle få gå fulla 40 veckor utan antingen sättas igång eller snittas när jag graviditeten gått fulla 39 veckor. Så mentalt är den biten jobbig. Läget när det gäller igångsättning den här veckan har förresten ändrats ännu en gång, berättar mer i morgon bitti!
 
Så där annars då, på värmefronten råder det fortfarande svettöversvämning och jag har under desperata stunder övervägt att börja använda en av Addes haklappar som svettuppsamlare när det bara rinner och rinner från ansiktet ... Hittills har jag dock inte tagit den planen i bruk :P
 
Läkarna har ju inte haft några större förhoppningar om att min förlossning ska komma igång av sig själv, men jag har ändå försökt mitt bästa nu den senaste veckan och har konstant träningsvärk i låren efter långpromenader i rask takt och av att så gott som aldrig stå eller sitta still utan hela tiden gunga hit och dit och göra benböj och hålla på. Om grannarna ser mig när jag står ute på altanen på kvällen och shejkar loss samtidigt som jag vattnar trädgården så kan jag tänka mig att de får ett gott skratt, haha.
 
 
(Största i-landsproblemet just nu är det här med smink och foton, jag hinner inte ens ut ur badrummet innan jag behöver bättra på sminket eftersom det börjar rinna redan medan jag sminkar mig, och att knäppa bilder måste gå fort. För den här bilden gick jag tilll Wiktor, hivade fram kameran och sa: "Ta en bild på mig nu, men fort som sjutton!" Vi hann just och just, fem minuter senare satt jag och torkade svett och sminkkräm som typ droppade ner på tangentbordet medan jag laddade in bilden i datorn, haha.)
 
När vi tog bilden så insåg jag att jag ändrat inställning till åtminstone två saker under den här graviditeten:
 
1. Figurnära klänning, det skulle jag aldrig ha vågat bära under förra graviditeten. Försökte tälta in magen allt vad jag kunde. Är fortfarande inte alltid helt bekväm i det, men det känns okej i alla fall, det känns okej att magen syns.
 
2. Att skriva och prata om graviditet. Tror det var en bra sak för mig att blogga en del om det, det har hjälpt till att avdramatisera det hela för mig själv. Det känns bra och är något jag är glad över!
 
Nu ska vi packa in oss i bilen och åka i väg på glass och sedan till stranden en sväng. Vi hörs mer i morgon! Ha en riktigt fin fortsättning på dagen!
1 kommentar