Att kunna ha ett liv vid sidan om

Ni som följer mig på Instagram såg säkert redan att jag hade en tjejkväll på stan i går med Andrea. Vi gick till Putte's och åt pizza och pratade bort ett par timmar – ett perfekt avslut på en annars också bra dag. De har lite annorlunda pizzor på Putte's, vilket jag gillar, den jag valde i går hade bland annat röding och fänkål på – jättegott!
På vägen hem i bussen kände jag mig glad och tacksam, det låter sentimentalt, jag vet, men jag tänkte på hur bra livet är just nu och hur bra jag har det som både kan ha familj och ett eget liv vid sidan om. Det känns en aning galet att skriva det så, för jag tycker det borde vara en självklarhet, men ofta verkar det fortfarande vara mer männen som ser till att hålla kvar ett eget liv vid sidan om hemmet, träffa kompisar, resa bort och annat, medan vi kvinnor oftare verkar ha en tendens att offra mycket av det och i stället stanna hemma. Kanske ofta för att vi tycker att just vi är de bästa på att ta hand om våra barn? Eller för att kanske omgivningen inte alltid ser alltför tillåtande på mammor som låter mannen vara hemma ett par timmar med barnen och åker i väg och gör något annat? Eller för att det fortfarande är väldigt inrotat i oss att man är den bästa möjliga mamman bara om man ägnar hela sin tid åt sitt/sina barn? Jag vet inte vad det beror på, vad tror ni?
Hursomhelst är jag tacksam över att ha en man som tycker precis som jag: vi är båda Addes föräldrar lika mycket, vi vill båda umgås lika mycket med honom, vi kan ta hand om honom precis lika bra båda två (även om vi inte alltid gör exakt på samma sätt, men båda sätten fungerar lika bra) och vi samarbetar hemma för att båda ska kunna göra saker vid sidan om familjeliv och hushåll och ha ett eget liv samtidigt som vi så klart prioriterar egentid tillsammans och som familj (den tiden är viktigast att få in).
Nu sover Adde och jag ska skriva en del. Det blir en lugn dag i dag utan något speciellt program. Hur ser er dag ut?
4 kommentarer
Meg

Vad härligt att höra! Har själv inte kids eller så, men kan ändå tycka att det är svårt att hinna med att "leva" efter jobbet. Måste bli bättre på det hehe :) pizzan såg för övrigt RIKTIGT god ut!

Svar: Jo, det är inte lätt det heller, jobbet har en tendens att ofta ta upp det mesta av ens tid och energi och särskilt när man trivs på sitt jobb är det lätt hänt att man jobbar över och tar med sig jobbet hem ännu till :)
Evelina Wilson

Karin

WORD! fick igår höra "jaha då lämnar du bort Melker hela dagen idag då, vad skönt".... nej jag "lämnar inte bort honom" han är med sin pappa.. vilket går minst lika bra! Dessa förväntningar på att mamman är huvudföräldrern och pappan någon slags sidekick känns lite förlegat!

& pizzan såg ju inte fel ut!

Svar: Håller helt med dig! Det är så märkligt och gammalmodigt tänk att pappan inte skulle vara lika mycket förälder – nästan också så man tror att pappan inte vill vara lika mycket med sina barn som vi mammor, men det är ju helt fel också :)
Evelina Wilson

Pierre

Jag har sovit och varit på kalas för min systers tvillingar. Nu jobbar jag natt och snubblade in på detta inlägg. Det gjorde mig glad.

Svar: Vad kul att höra! Och roligt med kalas för tvillingarna! :)
Evelina Wilson

Felicia

Åh, såg sjukt gott ut!

Svar: Jo, det var det! :D
Evelina Wilson