Förhoppningsvis massor med dahlior

I går på eftermiddagen smygstartade jag trädgårdssäsongen tillsammans med Adde, som alltid vill vara med när vi gör något här hemma. Vi planterade dahliaknölar i krukor som nu står på den inglasade balkongen. Förhoppningsvis blir det ett lika fint hav av dahliablommor ute i trädgården på sensommaren i år som förra året. Bland annat i DET HÄR INLÄGGET hittar ni bilder på det.
 
 
Förra året hade jag rosa, mer enkla dahlior av sorten Onesta, men jag hittade inte samma sort i år så det fick bli vita av sorten Lillehammer i år. De är snäppet lägre än Onesta, men de kommer att funka bra ändå. Adde hjälpte till förra året också när jag förskolade dahliorna, ni kan se inlägget HÄR. Det råkar sig så att det är exakt ett år sedan jag publicerade det inlägget, så jag verkar hålla samma tidsschema i år när det gäller att förskola dahliorna. Däremot var det en betydligt mindre Adde som hjälpte till den gången, det är inte klokt hur mycket barn hinner växa och utvecklas på ett ynka litet år!
 
 
Det är härligt när våren närmar sig och jag äntligen kan göra något för trädgården igen. Jag hoppas att snön smälter snabbt nu så att de första vårlökarna börjar blomma där ute och så att säsongen kan börja på allvar. I år kommer jag att flytta om en del i trädgården, vilket jag började på med redan i höstas, och så ska jag förlänga hela trädgården.
 
Grannarna förlängde sina gårdar förra sommaren, så det ser rätt osymmetriskt ut nu när vår trädgård är kortare (och så vill jag ju så klart ha en ursäkt att göra så mycket plats för blommorna som möjligt, he he). Jag orkade inte göra någon förlängning förra året när jag var gravid och i den hetta som rådde då, och inte heller på hösten efter förlossningen, men i vår ska det väl gå bra. Ser redan fram emot det!
0 kommentarer