The Letdown

I går kväll kollade jag på en tv-serie som jag länge har haft i min lista på Netflix, men det har alltid funnits annat att göra (en deadline att fixa) så det har inte blivit av. Men i går började jag titta på The Letdown. Någon annan som har sett den?
 
 
Jag tycker den har många klockrena poänger, som t.ex. scenerna med mammagruppen. Jag har själv ofta känt mig obekväm i de mammagrupper jag har varit i, vilket har lett till att jag inte går till sådana. Bland annat känner jag ofta att det inte är den typ av socialt liv som jag saknar: jag är mamma hela dagarna, hela tiden, så när jag söker ett socialt sammanhang vill jag gärna få vara någon annan än mamma för en liten stund. Någon som vill gå och ta ett glas vin och diskutera 1800-talets medicinhistoria eller gamla klassiker med Cary Grant eller av Alfred Hitchcock, eller varför inte någon av de filmer de gjorde tillsammans? Eller bara ta ett glas vin och prata om vadsomhelst?
 
Hursomhelst så tror jag att det är en av orsakerna till att jag storgillade den här serien direkt. Huvudrollen känner att hon inte passar in i alla förväntningar som finns på en mamma, något som jag tror att många mammor känner igen sig i, men jag känner att det inte alltid kommer fram när man talar med varandra, eller? Dessutom görs allt med en stor dos av humor, och så utspelar den sig i Australien, och allt blir ju snäppet bättre med australiensisk accent, eller vad säger ni? 
 
 
Den här scenen där mammorna har blivit uppmanade att ta med sig en favoritbok som de kan rekommendera till den övriga gruppen fick mig att gapskratta, för jag kände så väl igen mig. Alla andra mammor har tagit med sig en föräldrabok (vilket också var gruppledarens tanke), men huvudpersonen Audrey har tagit med sig Frankenstein. För vem älskar inte lite 1800-talsskräck som avkoppling från mammalivet ibland?😂
0 kommentarer