Succé!

Den här helgen har hittills varit lugn, förutom att jag stressar inför min sista kursinlämning på onsdag. Då har vi den sista textinlämningen, och veckan därpå har vi den sista deadlinen för att ge kommentarer på alla andras texter. Just nu känner jag att tanken på att det är just den sista inlämningen skapar onödigt mycket press inom mig, och gör att det blir svårt att skriva något. Allt känns skrattretande uselt plötsligt, men det är bara att köra på – hur motigt det än känns. 
 
 
När vi kom hem i onsdags på kvällen fick Adde den julklapp som jag och Wiktor hade köpt åt honom. Vi beslöt i ett tidigt skede att bara köpa en julklapp åt honom, en riktigt bra och helst begagnad. Det blev en begagnad tågbana från BRIO, och den har varit en stor succé de senaste dagarna. Adde storgillar den och alla tåg, och han sitter gärna långa stunder och leker där. Själv blev jag också till mig över att få sitta där och bygga banan med honom och planera var bommarna ska vara och tunneln och bron ...
 
 
Något som jag den senaste tiden har tänkt extramycket på är klimatet och på hur jag som en vanlig människa kan påverka det i rätt riktning, för jag tror att vi vanliga människor har större möjlighet att påverka än vi ibland tror och vi har större möjlighet att påverka stora aktörer också genom att ställa krav genom att välja hur vi spenderar våra pengar. En av de saker som jag har tänkt mycket på är också vikten av att göra en hållbar livsstil till det normala för våra barn, nästa generation. För det är svårt att bryta gamla mönster, det är svårt för oss vuxna (men inte omöjligt!) att kompromissa bort saker som vi vant oss vid, eller tänka om när det gäller vad som är status och vad som inte är det. Där hoppas jag t.ex. att vi kan ändra tänket kring att det är saker som ger status, vi måste hjälpas åt och ändra på det!
 
Därför känns det särskilt viktigt att göra en annan livsstil och andra val till det normala för våra barn och att de växer upp med ett annat tänk kring t.ex. konsumtion – de behöver t.ex. inte så otroligt många kläder och ofta finns det hur mycket som helst att få begagnat i bra skick när det gäller barnkläder! Vi föräldrar måste i det här fallet också sluta se det som status vad våra barn har för kläder, sluta jämföra våra barns klädsel och rent ut sagt hetsa varandra till att köpa mer och mer och mer åt barnen bara för att på något sätt framhäva oss själva. Vi är bra föräldrar som vi är, oberoende vad barnen har för kläder eller för saker! <3 Och barnen behöver inte så många leksaker heller, och även leksakerna kan vara begagnade. Det här med julklappen var ett steg i den riktningen för vår del, och det blev en succé: tågbanan är i toppskick trots att den är begagnad och Adde älskar den. Perfekt!
0 kommentarer