Knytkalasbrunch och en naken kaka

Det var otroligt dimmigt i dag på förmiddagen när Wiktor och pojkarna skjutsade mig till närtåget. Metron går inte hela vägen fram till Helsingfors nu under helgen av någon anledning, så jag tog tåget till dagens knytkalasbrunch i stället.
 
 
Brunchen ordnades av marthorna i Pampasgänget, och jag har tänkt delta i deras program många gånger tidigare, men tidpunkten har aldrig passat, så nu när brunchen råkade gå av stapeln en sådan dag som funkade för mig (och Wiktor och lillkillarna) så passade jag på. Till brunchen hade jag lovat ta med mig en vegetarisk paj, så jag tog med mig en variant med zucchini, broccoli och parmesan. Det är en favorit hos oss som alltid funkar.
 
Wiktor och Adde steg dessutom upp före mig på morgonen och började på med pajen, så jag slapp stiga upp jättetidigt och stressa. Blev så lättad och glad när jag hörde Wiktor säga till Adde: "Kom så går vi ner och hjälper mamma baka en paj!" Och Adde var ju glad som alltid över att få vara med i köket, får se vad det blir av hans matlagningsintresse i framtiden. Jag tittade väldigt mycket på Masterchef Autralia när jag väntade honom, så mycket faktiskt att jag satt där i soffan och tänkte att han kommer att tro att Gary Mehigans röst är hans pappas röst när han föds, haha. Kanske han fastnade för det kulinariska redan i det skedet?
 
 
Det var kul med brunch och framförallt gott – bland annat den här nakna kakan (naked cake) på efterrättsbordet! Alla hade ordnat och fixat och det var kul att träffa de andra marthorna, flera bekanta ansikten och många nya. Pampasgänget är en marthakrets med marthor där alla är rätt unga (i min ålder typ, plus minus några år) och där alla kommer från Österbotten ursprungligen. 
 
Nu sitter jag i sängen och läser kurstexter, ska fortsätta med det resten av kvällen. Vi hörs i morgon, hoppas ni alla haft en riktigt fin helg!
0 kommentarer