Lugn mellandag hemma

I dag har jag tagit en lugn dag hemma med kurstexterna. Jag har påmints om att sociala evenemang tar en hel del energi för min del, det kan göra mig rent fysiskt trött, trots att jag också tycker om dem. Men särskilt när det handlar om sammanhang med många nya människor så tar det mycket, samtidigt som det också ger. Det är paradoxalt. Och efter helgen känner jag av det i dag. De senaste åren har jag börjat acceptera det, men särskilt i början av 20-årsåldern försökte jag hela tiden kämpa emot det, för jag ville vara den där supersociala tjejen som är med hela tiden och överallt och har en massa kompisar och alltid har en fika eller lunch inbokad.
 
Som det har konstaterats på flera håll de senaste åren i diskussionen om den introverta och den extroverta är det ju ofta den sociala, den som får energi av allt socialt, som lyfts fram som något bra, medan det här med att vara introvert sällan har setts som något positivt, men det börjar bli mer okej upplver jag det som. Men redan som liten minns jag att jag kände av att omgivningen inte accepterade det introverta, utan det förväntades att man skulle vara extrovert, umgås och ha kompisar. Och jag ville verkligen vara det också, men jag klarade aldrig av det, och det gjorde att jag ofta kände mig misslyckad och fel. Någon som känner igen sig? Är du mer introvert eller extrovert? Själv har jag kommit fram till att jag är en blandning.
 
I dag är jag okej med det, jag vet att efter ett par mer sociala dagar behöver jag en dag hemma för mig själv eller bara med familjen. Sedan kommer det att rycka i den sociala nerven igen och jag kommer att behöva människor runt mig igen. Och jag kommer att njuta av det, tills jag åter behöver en paus från det.
 
 
Efter att jag hade läst ett par kurstexter så packade jag ner Alex i vagnen och så promenerade jag till dagis där jag hämtade Adde. Det var helt perfekt vinterväder, en minusgrad och snö, snö överallt. Adde var glad över alla traktorer med plog som vi såg på vägen, de körde runt och plogade överallt.
 
Nu väntar vi på att Wiktor ska komma hem och då blir det mat. Sedan ska jag och Adde promenera till bibban en sväng. Hur har er måndag varit så här långt?
0 kommentarer