Fullpackad bil och ljud som gör bebisar kolugna

Klockan 10 i dag startade vi,  precis när solen höll på att gå upp, och körde ner mot Esbo. Ungefär klockan 17 var vi framme, och det kändes bra att komma hem efter nästan tre veckor borta. 
 
 
Bilen var som vanligt packad till MAX. Det här är direkt ur vardagen när den är som bäst, haha. Det är inte klokt vad mycket grejer som ska med varje gång, och sedan ska det mesta packas ur och i när vi sover några nätter hos mina föräldrar i Hankmo och sedan några nätter i Närpes hos Wiktors pappa. Vi skämtar varje gång om hur vi kanske ändå skulle få med allt på tåget, om vi bara försökte ... 🤣
 
 
Vi körde halva vägen var, jag och Wiktor, och vi var glada över att vi valde att köra ner i dag i stället för i går, för det var fint väder hela vägen. Det blåste så att man fick lov att hålla hårt i ratten, och det var rätt oplogad väg vissa sträckor, men det snöade inte. Här och där såg vi träd som fallit och bilar som stod stilla eller som hade krockat på grund av gårdagens storm, och då var jag ännu gladare att vi inte körde ner i går.
 
 
Pojkarna var nöjda i bilen, förutom när Alex hade svårt att somna. Vi hade räknat med att han skulle sova sin dagssömn utan problem i dag, men icke! Och vad är det enda ljudet som lugnar honom? Jo, dammsugarens ljud! Antagligen är det det ljud som han har hört mest, både i magen och som nyfödd, haha. Jag dammsög varje dag själv förut och sedan vi skaffade Robbe robotdammsugaren så kör han ibland tre gånger lm dagen, hehe. Sa någon tvångssyndron? Jeps, jag vet att det inte är normalt 😅
 
Så en lång bit av vägen satt vi och lyssnade på dammsugare från Youtube, och Alex lugnade sig och somnade på direkten. Adde somnade alltid till Blinka lilla stjärna som baby, och han vill fortfarande lyssna på den sången ibland vid läggdags. De här veckorna borta har han velat lyssna på den varje kväll. Det är kul att se hur olika ljud som lugnar ens barn. Vilka ljud/sånger blir era barn lugna av?
0 kommentarer