Slutet gott, allting gott

Den här helgen känner jag att vi, jag, har laddat energi igen. Det gäller att passa på så fort det är lugnare dagar och nätter igen, för just nu har jag känslan av att man aldrig vet när det blir sämre igen (är väldigt cynisk för tillfället). Helgen blev i alla fall riktigt bra, men med en och annan olycka där emellan ... 
 
 
Fredag kväll åkte jag in till Helsingfors och träffade världens bästa Azra på Vapiano. Vi åt en quinoasallad som såg konstig ut, men som var väldigt god (det är hummus som de ringlat ut som en blek mask över alltihop). Sedan catchade vi upp över ett par glas vin och hade en riktigt bra kväll.
 
Lördagen var lugn här hemma. Eftersom Alex andning inte har blivit bättre, men som tur inte heller sämre, så har vi mest hållit oss hemma hela helgen. På lördagen var jag ute en sväng med Adde och gick bland annat till bibban, och på söndagen åkte Wiktor och badade med honom.  Och på lördag kväll körde jag och Wiktor, som de flesta lördagar, date night här hemma och den här gången med löjromspizza och champagne.
 
 
Men på söndag eftermiddag blev det ännu ett besök till akuten, och den här gången med Adde som på något sätt råkade snubbla och slå läppen mot en kant i badrummet. Först trodde vi att det var tänderna som åkt genom läppen, men sedan insåg vi att det måste vara en kant. Så den hade i princip åkt genom läppen så det var sår både på insidan och utsidan, ett hål geom huden med andra ord. Som tur var det väldigt litet, men Wiktor tog honom till akuten. Lyckligtvis behövde läkaren inte göra något. Efteråt pustade vi ändå ut och tänkte att det var det tredje vårdbesöket den här veckan, det andra akutbesöket. Vi känner att vi börjar få in rutinen nu, som förhoppningsvis slutar här och nu, men vi har definitivt känt oss som äkta småbarnsföräldrar som upplever den mer jobbiga sidan av det livet.
 
Som tur avslutades söndagen ändå bra, när Wiktor och Adde fixade grönsakspaj som vi sedan åt hela familjen, eller Alex satt och tuggade på majsbågar och var glad över det. Slutet gott, allting gott får man väl säga (hoppas).
0 kommentarer