Nya sovrutiner

Förra helgen tog vi tag i en sak som vi har tänkt på länge, men som vi inte riktigt har vågat, av rädsla för att förstöra alla chanser om att någonsin få sova gott igen, typ. Alex har tidigare sovit i en liten babysäng, en typ av vagga, medan Adde har sovit i spjälsängen som han flyttade till när han var ett halvår. Nu insåg vi att även Alex, vid samma ålder, blivit för stor för vaggan.
 
Så pojkarna fick nya sängar: Alex flyttade över till spjälsängen och Adde fick en växasäng.
 
 
Den första kvällen var nattningen, precis som vi hade förväntat oss, väldigt jobbig. Adde var först jätteglad över sin nya säng och ville hjälpa Wiktor att skruva ihop den, och så fort den var klar ville han gå och lägga sig. Men när det senare på kvällen verkligen blev läggdags hade han ändrat sig och ville inte alls sova i den nya sängen ... så han som har somnat klockan 20 så gott som varje kväll hemma sedan han var fyra månader, somnade först närmare klockan 23. Men han sov i alla fall gott hela natten. Och Alex likaså. Han var lättare att natta i spjälsängen som tur, tack vare att han sov i samma sovpåse som i sin vagga. Han var lite orolig först, men somnade ändå bara lite senare än vanligt.
 
Men den senaste veckan har de ändå båda sovit sämre än vanligt och särskilt Adde. Han har aldrig vaknat om nätterna tidigare (om man bortser från de första dryga tre månaderna), men efter ett par nätter i den nya sängen började han vakna. Först när det hände grät han, så jag gick och hämtade över honom till vår säng där han somnade om. De senaste par nätterna har varit lite bättre, han har bara vaknat ovanligt tidigt (kl. 5 eller 6) och kommit intassande till oss och velat sova mellan oss. Samtidigt har Alex ofta vaknat samma tid och varit orolig.
 
Så summa summarum har vi som tidigare inte samsovit alls trängts med båda pojkarna mellan oss. Vår ena katt, Stanley, har också sovit där, men han har alltid sovit med mig och Wiktor. Förhoppningsvis återgår allt snart till den vanliga sovrutinen! Ni som har gått igenom det här skedet tidigare, hur funkade övergången från spjälsäng till "vanlig" säng för er?
 
En parentes till det hela var att allt det här med sovandet gjorde att jag först tänkte köpa det här kortet till Wiktor inför alla hjärtans:
 
 
Men sedan besinnade jag mig och tänkte att äh, lite romantisk måste jag väl ändå vara och så köpte jag det här i stället, haha 😂:
 
 
Båda bilderna finns som kort hos Rosie Made A Thing, älskar hennes kort! (Obs! Inte sponsrat, bara personlig åsikt. :)
0 kommentarer