Sjuklingar

Det känns som att jag bara har skrivit om sjukdomar den här vintern. I och för sig är jag intresserad av sjukdomar och skriver gärna om dem annars också men då helst ur ett medicinhistoriskt perspektiv. När det gäller mina egna pojkar skulle jag helst bara vilja skriva att allt är fint, vi har det bra. Men nu har Alex blivit sjuk också, som tur verkar det inte vara någon panik ännu men vi avvaktar. Han fick stegring i går kväll och började hosta och rossla ännu mera, han var vaken en stor del av natten och i dag har han fortfarande stegring och rosslar, stackaren.
 
Han har varit ganska orkeslös, om än hela tiden vaken, i dag. Ibland har han varit hantlangare åt Adde som har haft full energi i dag. Men han fick ändå vara hemma för i går kväll verkade han ha en ögoninflammation på gång. Som tur verkar den vara borta i dag och han verkar vara sig själv igen, vilket är härligt!
 
 
Alex blir åtta månader i dag (redan!), och jag håller på och förbereder ett inlägg om det tills i morgon. Det är två månader sedan vi var på sjukhuset med honom när han för första gången fick andningssvårigheter, och det känns som att den här sjukstugan har pågått mer eller mindre i ett sedan dess och redan före det, om man bortser från förra veckan. Jag hoppas bara att vi sedan får vara friska lääänge när det här äntligen släpper.
 
Så där annars funderar jag på mitt födelsedagsfirande på söndag just nu, på det faktum att Wiktor och jag firar 10 år tillsammans nästa vecka (samma dag som min födelsedag) och på jobb och skrivande (som vanligt). Ja, och så förstås på mina tulpaner som växer där ute och som jag desperat försöker skydda från harar med allt från kaffesump och cayenneppar till fiberduk. Ser så fram emot att allt ska börja blomma! Vad har ni på gång i dag?
0 kommentarer