Båda pojkarna hemma

Adde är feberfri i dag, men eftersom han hade feber i går är han hemma från dagis i dag. Alex är fortfarande feberfri (peppar, peppar), men har börjat rossla och hosta en del ... som tur har vi ventoline hemma att ta till ifall det blir värre.
 
Om ett par veckor har han sin undersökning på allergisjukhuset och före det ska han på lungröntgen, och jag är nervös inför båda delarna. Mest handlar det väl om att det känns jobbigt att göra alla de här undersökningarna på honom när han är så liten. Men det blir bra till sist, det vet jag ju, så jag försöker fokusera tankarna på det i stället.
 
 
Addes energi växlar i dag, så ibland leker bröderna tillsammans och ibland ligger Adde bara på soffan och orkar ingenting. Jag tycker det är så kul att se hur de leker tillsammans redan, på sitt eget sätt. Adde låtsas ofta att Alex jagar honom och springer runt och skrattar och gömmer sig medan Alex ålar efter och ser road ut. Det är inte alltid så lätt det här med att dela leksaker, men det går bättre och bättre hela tiden. Alex kan t.ex. få hålla i stockarna när Adde ska lasta timmerbilen.
 
Vi försöker få Adde att förstå att Alex bara vill vara med och hjälpa till och så frågar vi vad Adde tycker att Alex kan göra för att hjälpa – kan han t.ex. lasta dumpern med de små stockarna medan Adde lastar de stora stockarna på timmerbilen? Sedan uppmanar vi honom ofta att visa hur saker fungerar, eftersom Alex bara vill se på hans leksaker och tycker de är häftiga. Det går framåt hela tiden, och ofta går det riktigt bra. Roligast är det att se att de så ofta verkar har så roligt ihop redan nu. Då blir jag så där mammablödig och vill bara sitta och titta på dem den ena stunden och den andra stunden bara krama om dem. Det blir många sådana gruppkramar här om dagarna😄
0 kommentarer