Tulpandrömmar

 
I dag är vi också hemma alla tre, jag, Adde och Alex, eftersom onsdag är Addes lediga dag från dagis. Det har gått betydligt bättre än jag var rädd för innan att vara hemma med båda de här dagarna, även om det så klart är fullt upp på ett helt annat sätt. Konstigt nog har det dessutom råkat sig så att de åtminstone delvis sover samtidigt, inte hela Addes tupplur, men en del av den har också Alex sovit och det har varit tacksamt. Däremot i går när jag stod och fixade storkok, lasagne (en vegetarisk och en med vanlig köttfärs), och stod och kokade bechamelsåsen som ni vet kräver att man rör och rör och rör om tills den är klar, då var det full rulle här. Som tur kom Wiktor hem strax därefter och tog över i köket och jag kunde gå upp och fixa på egna grejer en stund.
 
Just nu sover de båda två, Alex somnade precis och Adde somnade klockan 12 efter sin lunch – stekt tofu med potatis, morot och tomat. Han älskar grönsaker, det är jag glad för. Vi har aldrig sett grönsaker som något som barn automatiskt inte tycker om, utan från första dagen med smakportioner när han blev fyra månader har vi kört på för fullt med alla tänkbara grönsaker. Precis som jag äter han en nästan helt vegetarisk kost.
 
 
Ni som följer mitt trädgårdskonto på Instagram såg säkert i går att jag har börjat planera för våren i trädgården. Jag var rätt nöjd med vårblommorna i våras, förutom att harar åt upp hälften av mina tulpaner, men annars tyckte jag väldigt mycket om de sorter jag planterade förra hösten.
 
 
Jag har två Darwintulpaner, som vissa kanske kan tycka är väldigt enkla (i jämförelse med till exempel dubbla sorter eller papegojtulpaner) men jag gillar dem, de är eleganta. Den ena heter 'Pink Impression' och den andra 'Apricot Impression'. Särskilt den rosa passade helt perfekt ihop med de här narcisserna som heter 'Thalia' och är en av mina favoritnarcisser för de doftar så gott också!
 
 
Jag ska beställa lite fler av främst de rosa tulpanerna och även fylla på med narcisser, både med vanliga och med 'Thalia'. Jag köper oftast lökar från nätet, tycker att det är enklast och att priserna oftast är bättre där, i höstas beställde jag allt från Viherpeukalot.
 
 
Sedan drömmer jag om en mark täckt av små vårblommor, som vårstjärna, scilla och krokus, och förgätmigej. Jag tog med mig förgätmigejplantor från mina föräldrars gård i början av sommaren och planterade ut dem här och var i rabatten. De sprider ju sig väldigt lätt, samtidigt som plantorna efter blomning är så små att de snabbt döljs av andra växter, vilket är perfekt! När det gäller de andra blommorna så planterade jag en hel del redan förra hösten, men kommer att fylla på av dem också i höst.
 
Jag ser redan fram emot våren, även om jag fortfarande njuter av den här trädgårdssäsongen, men de där friska ljusa majkvällarna när tulpanerna lyser i rabatten – de är helt underbara! Då mår jag verkligen!
 
Vad har ni för favoriter bland vårblommorna?
2 kommentarer
Emm Engström

Tulpaner är verkligen såå fina! :D

Svar: Visst är de! :D
Evelina Wilson

Sandra

Så fina blommor du har i din trädgård :D Nästa år ska jag göra om våra blomland här hemma då jag inte riktigt gillar förra ägarens val av blommor men det ska bli kul att få pyssla med :D

Svar: Tack! <3 Och vad härligt att du har möjlighet att göra om ert blomland på det sätt som du själv vill ha det, det blir säkert jättefint! :)
Evelina Wilson