Spara tid i vardagen

 
I går hade vi babyfotografering och 2-årsfotografering, och så tog vi några familjebilder också. Det var roligt, men aningen svettigt. Att fota med små barn och få till familjebilder med dem låter väldigt fint och härligt i teorin, men i praktiken är det aningen krångligare, haha. Men Sarah Karjalainen som fotade gjorde som vanligt ett jättebra jobb!
 
 
På kvällen efter fotograferingen tog vi det lugnt här hemma. Wiktor fixade riktigt god vegetarisk pizza ur boken Hannus jordiga (tummen upp för den kokboken!), och Adde ville så klart vara med och hjälpa till. Men den här gången åt han mest deg, tomater, oliver och mascarpone i samma takt som Wiktor lade ut allt på bakplåten, haha.
 
 
När det gäller vardagen har vi, och framförallt Wiktor, det senaste halvåret försökt hitta sätt att effektivera den så att vi får tid över till annat, framförallt kvalitetstid med familjen. Sätten har även lett till att irritationen i vardagen minskat, den som kommer på kvällarna när alla är trötta och det sista man vill tänka på är städning eller vad man ska äta just i dag, till exempel.
 
En av de första sakerna vi gjorde var att skaffa en robotdammsugare. Jag var skeptisk först, men den har fungerat jättebra och jag skulle inte vilja vara utan den längre. Det sparar en hel massa tid att låta den dammsuga medan man själv gör annat, eller medan man är ute (åtmintone när man som jag alltid vill ha ett rent golv och helst dammsugar varje dag).
 
Vi har också blivit bättre på att veckoplanera maten så att vi inte varje dag och varje kväll behöver fundera på vad vi ska äta och vad vi behöver handla. I stället planerar vi hela veckan under en kväll, ofta söndag kväll. Det senaste är att vi har slutat gå till butiken för att handla mat. Nu beställer vi allt som ska handlas på nätet (mat och hushållsartiklar) och sedan plockar Wiktor upp kassarna en dag i veckan på vägen från jobbet, oftast blir det på måndagar. Det här har också underlättat, och förutom tid sparar det pengar (trots den lilla kostnaden för tjänsten), för när vi inte själva går i butiken utan bara följer veckomatschemat och sedan klickar i det vi behöver till det, så handlar vi inte heller en massa extra. Även matsvinnet minskar. Tjänsten kostar 4–6 euro per gång, och det är utan tvekan värt det. Så tummen upp för det också!
1 kommentar
sarah

åh fina bilder =)

Svar: Tack! <3
Evelina Wilson