Nygammal vardag

Hej på er! Måndag och ny vecka, ny vardag för oss – eller snarare nygammal. När jag stod och bytte blöja på Alex för en stund sedan fick jag en känsla av att ha kastats tillbaka i tiden. Plötsligt är jag hemma med en baby igen, det känns nytt men ändå bekant. Allt med Adde har varit nytt, varje period har varit ny och obekant. Nu är det tvärtom: allt känns bekant och jag känner att jag kan det här. Det är en bra känsla!
 
 
I dag började Adde på dagis riktigt på riktigt. Det var en cool liten kille som gick med sin pappa till bilen i morse för att åka iväg till dagiset. Min lillstora härliga kille! Redan under inskolningen känns det som att han har vuxit till sig på något sätt, bland annat har den trotsperiod vi haft under sommaren börjat suddas ut i kanterna. Han testar gränserna fortfarande, men inte på samma sätt som tidigare, det är mera som att han testar lite för sakens skull, en gång, bara för att se om jag och Wiktor verkligen står fast. Och det gör vi. Sedan har han blivit gosig till tusen, vill vara nära, kommer ofta och kramas och pussas. Det är härligt, för hittills har han inte varit någon särskilt famnsjuk person.
 
 
Morgonkaffe på altanen. Något av det första jag gör när jag vaknar är att titta ut på trädgården, och jag tar gärna en sväng och tittar på det som blommar just nu, njuter av utsikten och planerar ändringar.
 
 
Jag har försökt hinna med så mycket som möjligt nu under förmiddagen mellan amningsturerna. Steg upp klockan sju, samtidigt som Wiktor och Adde, och satte genast igång. Ändå rusar timmarna iväg. Men jag känner mig ovanligt energisk i dag, för Alex sov riktigt bra i natt: vanligtvis vaknar han två gånger per natt, men i natt vaknade han bara en gång, och när han vaknade började det redan ljusna ute. Det tackar man för! :)
 
Den här veckan ska jag fixa ett par grejer inför fotografering på lördag, då vi ska fota familjefoton, foton på Alex (vi fotade Adde också då han precis blivit 1 månad) och så ska Addes 2-årsfoton tas. Jag har fortfarande ingen aning om vad någon av oss ska ha på oss, och då jag tittar igenom min egen garderob så är det knappt något som känns bra på kroppen just nu ... eller ska vi säga som så: Det är svårt att få in ett par mjölkkassar i några kläder överhuvudtaget 😂 Så det blir kanske att panikshoppa något den här veckan.
0 kommentarer