Nå din dröm!

Måndag och ny vecka. I dag är jag hemma med både Adde och Alex, eftersom Adde är förkyld. Vi tänkte att vi hellre tar det säkra före det osäkra och avvaktar en dag här hemma för att se om det utvecklas till något mer. Förhoppningsvis går det snabbt över, men vi vill inte skicka honom till dagis när han hostar och är hängig och eventuellt kan smitta ner de andra barnen.
 
 
Måndag är ju dagen som de flesta ser som en bra tidpunkt för att börja något nytt eller för att bara ta tag i saker. Detsamma gäller mig. Också hösten kan ju vara en nystart, och för mig har det känts så när Wiktor börjat jobba igen, Adde har börjat dagis och Alex är född och graviditeten är över.
 
Som jag skrivit tidigare har jag ofta under mammaledigheten upplevt motstridiga känslor, för ena sidan vill vara hemma med barnen och tycker att det är viktigt, medan andra sidan är rädd för att jag ska tappa bort mig själv. Nu efter två år har de känslorna varit ännu starkare, särskilt eftersom jag har ett stort behov av att göra något för mig själv också, göra annat medan barnen sover än att bara ta det lugnt till exempel. Jag behöver ha egna projekt hela tiden.
 
Samtidigt är det inte alltid lätt att veta vad jag vill och hur jag alls ska klara av att göra det, eller vad kan jag ens göra medan jag är hemma och är så pass fast som man är med en baby som man ammar? Ibland kan jag känna att hur man än gör och försöker dela upp det så är det ändå orättvist mellan män och kvinnor i det här fallet. Samtidigt vill jag ju vara hemma med pojkarna, vill inte missa det heller. Är det helt enkelt bara så att jag vill för mycket på en och samma gång?
 
 
Hursomhelst så har jag precis fått hem den här boken: Nå din dröm! av Charlotte Lindberg. Det är en fyll-i-bok som jag tänkte att kan vara bra när man (jag) vill bena ut tankarna och skriva ner för sig själv vad man vill, egentligen. Och sedan kan man använda boken som verktyg för att lägga upp en plan för det man vill göra/uppnå.
 
Allt som snurrar i huvudet är bra att skriva ner, och det här med att skriva ner mål och drömmar känns så uttjatat att det blivit klyschigt, men det är en bra klyscha. Det hjälper faktiskt att skriva ner och få det på papper, så att man ser det. Det blir mer konkret, och särskilt om tankarna snurrar hit och dit och man vill många olika saker så kan det hjälpa en att göra upp en prioritetsordning också.
 
 
Så jag börjar veckan med att fylla i den här boken, så får vi se om det hjälper och om tankarna klarnar lite mera och om min plan för hösten blir tydligare. Jag vet vad jag vill, men är ibland osäker på om det är möjligt just nu. Jag hoppas att den här boken kan göra det lättare att lägga upp en plan som fungerar för just den situation som jag befinner mig i just nu.
 
Har någon av er den här boken? 
 

 
Kanske du också gillar de här inläggen:
 
 
1 kommentar
Pauline Hurtig

vad kul :)