Kaos med kokosbollar

Eftermiddagen i går gick inte helt som jag hade hoppats. Jag packade ner Alex i vagnen och gick för att hämta Adde från dagis. På hemvägen började det plötsligt störtregna. Det var en sådan där skur där molnen verkar finnas bara precis ovanför en själv, längre bort sken solen, men på oss började det ösa ner från ingenstans. Ett klassiskt scenario av "Why God, why?".
 
 
När vi kom hem blandade jag smeten till kokosbollar (chokladbollar), för jag tänkte att det var ett bra sätt att fira fredagen på. Det är åratal sedan jag sist gjorde kokosbollar och som jag minns det är det något som man bakar med barn. Jag och mina systrar gjorde ofta kokosbollar som små till exempel, det är ju så lätt att man ganska snabbt kan göra smet och allt själv som barn.
 
Det började bra, för Adde ville mest bara äta kokosflingorna. Han satt och åt av dem och sa "nam! nam!" hela tiden. Jag rullade bollarna och sedan fick han rulla dem i kokosflingorna, och jag var förvånad över hur bra det gick (jag hade förväntat mig att han bara skulle äta upp all smet direkt). 
 
 
Men sedan började kokoflingorna röra sig mer och mer utanför tallriken, och till sist var det en rolig grej att ösa ner kokosflingor på golvet. Jag brukar inte bry mig om ifall det blir stökigt när vi leker eller bakar, men herkules vad hemska kokosflingor kan vara! Snabbt hade vi kokos precis överallt, inte bara i köket utan också i vardagsrumsdelen över hela mattan, de fastnade i strumporna, Adde hade kokos över hela kläderna och de fastnade i leksaker – och för första gången önskade jag att vi inte hade kök och vardagsrum i samma lilla rum.
 
 
Vid det här laget tyckte jag inte att det var lika mysigt med kokosbollsbak längre, haha. Vi gjorde i alla fall klart kokosbollarna och sedan startade vi Robbe dammsugaren som fick fixa röran, men det var så mycket kokos kring köksbordet att han till sist körde runt med små drivor av kokos under sig, haha. Så jag vet inte, jag tycker definitivt att andra saker är lättare att baka med Adde än så länge, vi sparar det här med att baka kokobollar ännu ett tag ... Som tur låg Alex och sov medan vi bakade, för första gången på hela fredagen kändes det som. Bra tajming där i alla fall!
 
 
I dag ska jag jobba på här hemma medan Wiktor umgås med pojkarna. Jag ska också i väg på en fika om en stund. Vad gör ni i dag?
6 kommentarer
Yasmine

Hahha det är typiskt att det alltid ska bli något tok när man tycker att allt går bra! :p

Jag ska vila och hänga med familjen! :)

Cecilia

Sådär var det för mig för några veckor sedan..Hur gammal är din son? Fin blogg 😍😍

Emma Engström

Men vad mysigt med lite bakning! :D

Maria Pettersson

Ikväll tar jag det lugnt :)

Så mysigt med lite bakning :)

Kourtney Yasmine Styles

SVAR:Jaaa! =9 supertoppen att de erbjuder det gratis! =) det var mer intressant än jag trodde! Tror det antingen kan va superbra eller inget att ha liksom, så e nöjd!
Hehe, jo precis, det e ju det! Många säger: passa på o sova mnu innan bebisen kommer - men ingen säger hur svårt det e o sova senare delen av graviditeten och det e ju liksom inget man egentligen kan gör åt det heller - it is what is because, liksom! Man får verkligen va tacksam för de bra nätterna nu! =) Tack snälla du! Och må så gott!

Kourtney Yasmine Styles

Haha, kan se scenariot med kokosen framför mig =) Förlåt att jag skrattar, men det e verkligen ett sånt classic "mitt barn tycker det är superkul, inte lika mycket mamman"-scenario haha :D