Formen efter graviditeten

De senaste tre dagarna har verkligen sprungit i väg, och vi har haft besök alla de dagarna, vilket har varit jättekul. Besök och sällskap ger välbehövlig omväxling, särskilt efter de senaste två veckorna när jag – förutom på helgerna – har känt mig både isolerad och ensam här hemma. Mer ensam än vanligt, säkert mycket på grund av pojkarnas förkylningar som gjort det svårare än annars att ta sig ut.
 
 
Men de här tre dagarna har varit helt annorlunda, och sent i fredags på kvällen kom jag på mig själv med att helt ha glömt bort att sådant som Instagram till exempel existerar, och det kändes bra! Telefonen hade jag helt glömt bort. I fredags var Azra här så det blev kompishäng i flera timmar, tillsammans med pojkarna. Under helgen hade vi sedan besök av min pappa och bror, vilket var särskilt kul eftersom det var fyra månader sedan vi senast sågs.
 
 
En sväng till skogen hann vi också med mellan besöken. Adde älskar verkligen att vara där och undersöka allt. Han hittar genast blåbärs- och lingonrisen och börjar leta efter bär i dem, och hittar han några vill han inte gå hem. Den här gången var det granriskor som var särskilt intressanta.
 
När jag såg bilden på mig själv (här nedanför) då jag laddade in den i datorn kom jag att tänka på hur nästan absurt det känns att jag ännu för mindre än två månader sedan var höggravid. Det är konstigt hur man när det gäller vissa saker kan vara så till hundra procent i nuet att det blir svårt att ens föreställa sig hur det kändes att vara i ett annat tillstånd bara några veckor tidigare. När jag var gravid hade jag svårt att komma ihåg hur det var att inte ha den där magen, och redan nu har jag svårt att minnas hur det kändes att ha den.
 
 
Jag har fortfarande inte kommit igång med träningen som jag skulle vilja, men det känns för det mesta okej, och när det inte gör det så handlar det om att jag har ett behov av att röra på mig, jag mår bättre då också mentalt. Jag har fortfarande inte lyckats komma ifrån ett för stort intag av lakrits varje dag – jag har helt seriöst ätit många kilo lakrits sedan jag kom hem från BB, haha, och fy sjutton vad god varje bit har varit!
 
Trots det tror jag att jag närmar mig något som påminner om kroppen före graviditeten, för de flesta av mina gamla kläder passar, och de som inte passar gör det för att mjölkkassarna inte ryms in, haha. Det är ju helt omöjligt att hitta kläder som passar dem! 
 
Jag har alltid känt ångest över kropp och vikt, alltid känt mig för stor, så jag har inte vägt mig en enda gång sedan jag var tvungen den där sista gången under graviditeten och har därför ingen aning om vad vågen visar, men jag försöker att bli bättre på att inte bry mig, på att fokusera mer på sådant som får mig att trivas i min egen kropp och må bra och som ökar energin: röra på mig – i skogen till exempel – och bra mat, och, inte att förglömma, lite (läs: ganska mycket) lakrits varje dag :P 
efter graviditeten gravid graviditet kropp efter graviditet
4 kommentarer
iseedee

Vad skönt att vara ifrån telefonen så och glömma bort den!

Yasmine

Att glömma telefonen ibland är så välbehövligt! Och ja gillar din inställning till kropp, mat och träning!

Emelie

Finns i princip ingenting som får en att må så bra som lakrits! Det skulle vara lakrits i kombination med en skogspromenad då.:)

Emelie

Finns i princip ingenting som får en att må så bra som lakrits! Det skulle vara lakrits i kombination med en skogspromenad då.:)